KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Periodetitel raakt uit zicht voor Hillegom na gelijkspel tegen DEM

Door het 1-1 gelijkspel tegen DEM worden de kansen op een periodetitel steeds lastiger voor Hillegom. Er volgen nog vier wedstrijden voor de formatie van Arend-Jan Kranenburg die gewonnen moeten worden. Grootste concurrent blijft DEM, dat zondag de tegenstander was op sportpark De Zanderij en op de belangrijke vierde plaats blijft staan.

Hillegom staat zevende met twee punten achterstand op DEM. De ploeg van Kranenburg had bij winst goede zaken kunnen doen, maar kwam niet toe aan een tweede doelpunt. Hillegom smaakmaker Aidan Ryan scoorde net voor rust de 1-0. Het had een minuut later zo maar 2-0 kunnen staan. Joey Sobhi verslikte zich echter alleen voor DEM- doelman Sem Bleeker. DEM kwam in de tweede helft uit een penalty op 1-1.Afgelopen week kwam er nog een ander aspect om de hoek kijken bij de club en dat hakte er behoorlijk in bij Hillegom.

Janboel
Begin februari speelde Hillegom tegen AFC’34 uitslag 4-5 waarin de arbiter een grote rol speelde. Hij gaf maar liefst 14 gele en twee rode kaarten. De meeste van de kaarten waren voor praten. Niet zo gek als je bedenkt dat de beste man er een janboel van maakte door veel foute beslissingen. In de wedstrijd zelf was er niets aan de hand behalve dan dat er veel irritatie ontstond van beide kanten tegen de leidsman.

Mis
Bij het aflopen van het veld ging het mis omdat het publiek zich ermee ging bemoeien. De leidsman werd keurig begeleidt door drie á vier beveiligers van Hillegom zijde. Het verwijt van de KNVB is dat de arbiter niet genoeg in bescherming is genomen terwijl hij zelf weer bij zijn beveiligers wegliep. Hij ging weer in discussie met passanten. Dat had hij beter niet kunnen doen. Nu veroorzaakte hij door zijn eigen schuld nog meer ellende. Ook in de bestuurskamer ging hij volledig uit zijn dak toen een andere scheidsrechter hem een normale vraag stelde.

Straf Hillegom eenzijdig
Wat bij Katwijk gebeurde met vechtpartijen in de wedstrijd tegen Spakenburg, was bij Hillegom niet aan de orde. Katwijk kwam er van af met een boete en een voorwaardelijke straf. De straf die Hillegom nu krijgt opgelegd is buiten proportioneel te noemen. Naar de kant van Hillegom wordt niet gekeken en geluisterd. Een eenzijdige beslissing dus van de KNVB. Voorzitter van Hillegom Han van ’t Hof,: ‘Wij zijn maar een klein dorpsclubje blijkbaar.’

Schuld
Hillegom wordt verweten dat de club schuldig is bevonden aan onsportief gedrag van de supporters. Die zorgde voor veel verbaal vertier naar de scheidsrechter toe. De club krijgt een boete opgelegd van € 370,- en mag zondag 23 april niemand op sportpark De Zanderij toelaten als het tegen Soest moet spelen. Als toetje krijgt Hillegom twee punten in mindering. Ook de lagere elftallen moeten een week wachten alvorens ze weer de wei in mogen. Maandag (gisteren) was er een bestuursvergadering bij Hillegom. Daar werd overlegd of men in beroep gaat tegen deze hoge straf.

Lichtpunt

Toch was er nog een lichtpunt aan de horizon. Hoofdcoach van Hillegom Arend-Jan Kranenburg verlengde zijn contract met een jaar. Het bestuur van Hillegom was er snel uit met Kranenburg. Het bestuur is zeer tevreden hoe Kranenburg communiceert met zijn spelers/staf en het bestuur van Hillegom. Bovendien heeft de club als promovendus zich goed gepresenteerd dit seizoen in de 1e klasse dit seizoen.

HD Cup
Zaterdag wacht de finale tegen EDO om de HD Cup. Drie jaar geleden stonden de clubs ook tegen elkaar in de finale. Hillegom kwam na een 2-0 achterstand terug op 2-2 en nam verrassend de beker mee naar huis na het winnen van de strafschoppenserie. EDO speelde toen in de Topklasse. Beide ploegen troffen elkaar dit seizoen twee maal. Beide wonnen een maal. De wedstrijd wordt aanstaande zaterdag gespeeld op het terrein van Stormvogels-IJmuiden. De wedstrijd staat gepland om 17.00 uur.

Tekst: Hennie van de Weerd

 

 

 

  • SV Hillegom

Geef jouw reactie