Uitslagen

Hillegom tuimelt uit de eerste klasse

Degradatie is voor SV Hillegom onafwendbaar gebleken. In de tweede ronde van de nacompetitie bleek de ploeg van interim-trainer Bas Naber niet opgewassen tegen Assendelft. De bezoekers beslisten het duel in de verlenging (3-5).

Na de regulaire speeltijd stonden de ploegen nog gelijk (2-2). De wedstrijd was spannend en kon alle kanten op. Voor Assendelft begon de wedstrijd uitermate goed, want na een paar klokrondes openden ze al de score (0-1). Dat was even schrikken geblazen voor de thuisclub, maar de Hillegommers waren een paar minuten later alweer bij de les. Aidan Ryan maakte gelijk (1-1). Na de 2-1 van Jasper van Trigt leek het helemaal goed te komen. De thuisclub ging op jacht naar meer, maar incasseerde de gelijkmaker.

In de verlenging waren er veel kansen en vielen ook de nodige doelpunten. Assendelft nam een 2-3 voorsprong, maar weer toonde Hillegom veerkracht. Joris van Dongen zorgde met de 3-3 voor nieuw evenwicht. Uiteindelijk hadden de bezoekers met twee doelpunten toch het laatste woord en dat betekende voor de Hillegommers degradatie. De trainerswissel bleek zo achteraf niet rendabel. Onder leiding van de interim aangestelde coach Bas Naber daalt Hillegom na drie seizoenen af naar de tweede klasse.