KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

S.V. Hoofddorp winnaar Energy Battle

De Energy Battle tussen zeven Haarlemmerse sportclubs om tegen elkaar én hun eigen energiegebruik te strijden is gewonnen door SV Hoofddorp.

Woensdag 29 november werd de winnaar van de energiebesparingswedstrijd openbaar gemaakt tijdens een feestelijke slotbijeenkomst. Voetbalclub S.V. Hoofddorp won in twee categorieën: meest bespaard en beste communicatie en bleef hockeyvereniging De Kikkers na een spannende battle net voor. Wethouder duurzaamheid John Nederstigt overhandigde de club een cheque om een aantal duurzaamheidmaatregelen te realiseren. Ook krijgt de club een sportclinic naar keuze aangeboden.

RKSV Pancratius won de prijs voor meest opvallende bijvangst. Dankzij de Energy Battle kwam aan het licht dat de vereniging onjuiste energiemeters had en de energierekeningen niet klopten met het daadwerkelijke verbruik.

Een jaar lang hebben de deelnemende verenigingen maatregelen genomen om hun stroomgebruik terug te dringen. Het gemiddelde stroomgebruik is met tien procent gereduceerd. De zeven sportverenigingen hebben samen maar liefst 58.000 kWh bespaard. Die besparing staat gelijk aan het jaarverbruik van veertien huishoudens.

In 2018 staat er weer een nieuwe Energy Battle op het programma. Naast sportverenigingen kunnen dan ook scholen meedoen.

Foto: Jur Engelchor/Gemeente Haarlemmermeer

Fotobijschrift: Wethouder John Nederstigt (midden) reikt de cheque uit aan bestuursleden Johan de Jong (links) en Jos van Bakel (rechts) van S.V. Hoofddorp.

 

  • Energy Battle
  • SV Hoofddorp
  • RKSV Pancratius

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement