KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Clubs stemmen unaniem voor modernisering sportpark Rijsenhout

De afgelopen jaren is er achter de schermen gewerkt aan diverse plannen om het sportpark aan het Konnetlaantje in Rijsenhout te moderniseren. Net zo vaak sneuvelden deze plannen vanwege de kosten of de verschillen van inzicht. In de afgelopen 2 jaar zijn de clubs SCW, IJsclub De Blauwe Beugel en tennisvereniging Rijsenhout echter behoorlijk naar elkaar toegegroeid. Op het moment dat Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) in 2020 een forse financiële bijdrage toezegde is de zaak in een stroomversnelling geraakt.

De stuurgroep en een aantal werkgroepen, met daarin vertegenwoordigers van de 3 verenigingen, hebben de afgelopen maanden koortsachtig gewerkt aan de plannen en de financiële onderbouwing daarvan. De uitkomst is een multifunctioneel clubgebouw voor de drie verenigingen. Daarnaast krijgt tennisvereniging Rijsenhout de beschikking over 2 padelbanen en komt er op het terrein een combibaan voor de IJsclub waar ’s zomers op geskeelerd kan worden en in de winter al heel snel op geschaatst kan worden. Kortom: een geweldige kans om 3 verenigingen en het dorp Rijsenhout een behoorlijke boost te geven!

Voor deze plannen was goedkeuring door de leden een vereiste. Daar werden digitale algemene ledenvergaderingen voor georganiseerd waarin de leden nog 1 maal de plannen gepresenteerd kregen en vervolgens werden gevraagd of zij hiermee akkoord gingen. De drie voorzitters hebben hun beste beentje voor gezet en afzonderlijk van elkaar een hartstochtelijk betoog gehouden wat er uiteindelijk in heeft geresulteerd dat de leden van tennisvereniging Rijsenhout, IJsclub De Blauwe Beugel en SCW unaniem hun ja-woord hebben gegeven. Een fantastisch resultaat!
De komende weken staan in het teken van het vervolg. Zo zal de sponsorcommissie op zoek gaan naar sponsoren om de financiële armslag wat te verruimen, zullen er gesprekken met aannemers plaatsvinden over de aanbesteding en zal het vergunningen traject langzaam maar zeker worden opgestart. Er is dus nog veel werk te doen.

 

  • SCW
  • modernisering sportpark

Geef jouw reactie