Uitslagen

Ter Leede ruikt derde divisie na zege op Jodan Boys

Ter Leede heeft zaterdag een reuze stap gezet richting de titel in de hoofdklasse A. Door twee late doelpunten klopte het zelf Jodan Boys (2-0) terwijl concurrent RKAV Volendam met 0-1 verloor van Capelle.

Met nog twee wedstrijden te gaan, wordt een daverend slot verwacht. De wedstrijd tussen Ter Leede en Jodan Boys was van het begin tot het einde spannend. In de eerste helft werd er niet gescoord terwijl de kansen er wel waren. Het was een rommelige wedstrijd waar tegenstander Jodan Boys weinig wilde meewerken. De bezoekers hielden gemiddeld negen man achter de bal en probeerden met uitvallen gevaarlijk te worden. Ter Leede had er lange tijd weinig antwoord op. Een prachtig doelpunt van invaller Jim Gilissen van een meter of twintig brak in de slotfase de ban. Op het moment dat Jeffrey Bok een paar minuten later ook nog de 2-0 in het net deponeerde, was het feest compleet. Volgende week kan Ter Leede de uitwedstrijd tegen Zwaluwen nog meer glans geven door een goed resultaat te boeken. Op de slotdag volgt de thuiswedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande.

Aanvoerder Rob Zandbergen was dik tevreden met de behaalde winst. ‘Het was bij tijd en wijle onder de maat. Door onze instelling hebben we verdiend gewonnen. We spelen niet goed, maar creërden wel wel de nodige kansen. Eigenlijk hebben we niets weggegeven. We zijn er nog niet, maar dit scenario is top voor ons. Beide goals waren van grote klasse. In de eindfase pakken we de punten en dat geeft veel vertrouwen voor de komende twee wedstrijden.’