KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uitslagen

Bijzondere editie KiKa Alliance jeugdtoernooi

Het was het afgelopen pinksterweekend een drukte van jewelste bij SV Alliance ‘22 in Haarlem. Het fraaie sportpark vormde 3 dagen het decor van het zesde KiKa Alliance Jeugdtoernooi. Maar liefst 132 teams uit de hele regio kwamen in actie om hun sportieve prestaties te tonen. Jongens- en meisjes teams van diverse leeftijden streden in gelijkwaardige poules om de winst en kregen uiteindelijk allemaal een fraaie beker als beloning voor hun inzet. Bijzonder dit jaar was de deelname van een Engels meidenteam uit Manchester.

Het KiKa Jeugdtoernooi wordt al jaren, mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers die zich op allerlei manieren inzetten om het toernooi tot een succes te maken, gekenmerkt door een gezellige en vriendschappelijke sfeer. Zonder scheidsrechters, grensrechters, standbouwers, hamburgerverkopers, kantinemedewerkers en de sponsorcommissie kan één van de grootste jeugdtoernooien in de regio niet gehouden worden. Het was dan ook niet voor niets dat Alliance voorzitter Ben Steeman de toernooicommissie in het zonnetje zette. Zij ontvingen de Alliance Gustenhovenbeker die elk jaar wordt uitgereikt aan de ‘vrijwilliger(s) van het jaar.’

Het Rad van Fortuin draaide 3 dagen voor het goede doel: KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij. De lootjes waren bij elke speelronde in een snel tempo uitverkocht. Er was dit jaar ook een superronde met als hoofdprijs een mooie kinderfiets. Met dank aan alle deelnemers leverde deze loterij een recordopbrengst van 1700 euro op.
De vele prijzen waren gratis beschikbaar gesteld door diverse winkels en bedrijven en door hoofdsponsor de Rabobank Haarlem en Omstreken, die het KiKa Toernooi een warm hart toedraagt. Zij zorgden er ook voor dat het de vele vrijwilligers dit toernooiweekend aan niets ontbrak, door crewshirts en lunchpakketten beschikbaar te stellen.

Een bijzonder moment was het afscheid van scheidsrechter Gerd van der Leeuw, die 30 jaar als clubscheidsrechter voor Alliance heeft gefloten! Op vrijdagavond tijdens het toernooi beëindigde Van der Leeuw voor de laatste keer een wedstrijd met een fluitsignaal. Op het veld werd hij vervolgens door jeugdvoorzitter Robert Graat met een mooie bos bloemen bedankt.

Het KiKa Alliance Jeugdtoernooi is in de afgelopen 6 jaar uitgegroeid tot een van de bekendste toernooien in de regio, met trouwe verenigingen die elk jaar weer graag deelnemen. Bij Alliance’22 kijken ze dan ook al uit naar het volgende toernooi in 2020. De inschrijvingen zullen aan het begin van komend seizoen weer starten.

 

 

  • KIKA

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement