KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

De Ruiter en Wisman willen vlammen met Lisse en Ter Leede

Wie wil er niet vooruit? Robbert de Ruiter van FC Lisse en Henk Wisman van VV Ter Leede verwachten veel van het nieuwe seizoen. Het is altijd sfeer verhogend om beide ploegen te zien spelen. Zaterdag oefenden FC Lisse en Ter Leede tegen elkaar. Het streektreffen eindigde in 1-1.

Wisman is altijd op zoek naar een uitdaging en verbeteringen, De Ruiter wil hetzelfde ondanks blessureleed en zet altijd iets neer. Zo heeft Niels Buijs afgelopen zaterdag zijn kruisband afgescheurd. Hij is voorlopig 9 tot 12 maanden weg en er volgt een operatie. Het voetbal gaat door. Presteren en uitdagingen trotseren beide heren altijd. Vorig seizoen net geen promotie in Sassenheim. FC Lisse degradeerde en speelt nu in derde divisie en Ter Leede blijft in de hoofdklasse. Beide ploegen hebben een pittig programma af te werken maar dat is alleen maar goed om te kijken hoe het een en ander zich etaleert in de oefenwedstrijden.

Wisman en de Ruiter krijgen het ieder jaar het weer voor elkaar een volwaardig elftal neer te zetten, hoewel FC Lisse en Ter Leede veel pech had afgelopen seizoen. Over vorig seizoen wordt bij beide ploegen geen woord meer vuil gemaakt, want de ploegen moeten verder. Ze hebben zich versterkt met spelers. Bij Ter Leede vertrok bijvoorbeeld Ossama Siali naar FC Lisse en kwam Jim Gilissen, die vele jaren bij Quick Boys in het tweede speelde naar Ter Leede toe. Zich waarmaken is het credo. Went snel zeggen ze weleens, want klasse leer je niet af. We zullen wel zien hoe de heren zich etaleren en de rest die aangesloten hebben bij de clubs. Qua indeling is het pittig. Hoe kijken de heren er eigenlijk tegenaan?

Wisman: ‘ Ja, we hebben in de hoofklasse een hele zware indeling met o.a. SC Feyenoord, Spijkenisse, Capelle en FC Rijnvogels om er maar een paar te noemen. Ik denk dat we met een hele sterke afdeling te maken krijgen. Ik heb de hoop om met de bovenste vijf mee kunnen draaien en dan wordt het uiteindelijk wie heeft de langste adem. Ik denk ook dat de ploegen punten van elkaar af zullen pakken. Daar moet je van profiteren. Wat dat betreft, is er niets veranderd vergeleken met vorig seizoen. Nu schat ik het nog zwaarder in. Het is wel aantrekkelijk, want ik ga uitdagingen niet uit de weg. Ik ben tevreden met deze selectie. Elk jaar gaat het goed. Met deze mogelijkheden moeten we tevreden zijn. Meer hebben we niet. De eerste vijf-zes duels zijn niet bepalend, maar wel belangrijk. Daar wordt toch de toon meestal gezet. In beginsel weet je hoe de kracht verhoudingen liggen in deze afdeling. Dat moeten we afwachten. Dat is al moeilijk genoeg. Dus de beginfase is heel belangrijk. FC Rijnvogels is nog de enige derby die we hebben. Dat wordt een mooie pot voetbal met veel publiek. Het is jammer dat we niet meer van deze wedstrijden hebben. De meesten zitten nu in de derde divisie. Die boot hebben we helaas gemist’, aldus Ter Leede coach Henk Wisman.

FC Lisse
Dezelfde gedachte heeft ook zijn collega De Ruiter. ‘Het is pittig te noemen deze derde divisie en de derby’s die ons te wachten staan. We hebben maar liefst zes wedstrijden als we het over die wedstrijden hebben. Ben benieuwd hoe die verlopen, en dat met veel publiek. Vorig seizoen waren het toch de wedstrijden tegen Rijnsburgse Boyd en Katwijk in de tweede divisie. Lekker dichtbij voor de supporters. Dat waren de mooie potjes. Nu is het zodat we ze terug hebben gekregen in de derde divisie met SJC-Quick-Boys en Noordwijk. Dat is wel een voordeel. Dat worden topwedstrijden met veel publiek. Dat maakt het extra interessant. Natuurlijk spreken ploegen als bijvoorbeeld. GVVV en HHC Hardenberg in de tweede divisie meer aan. Maar goed, het is een hele goede en mooie afdeling die derde divisie. We doen er alles aan om hoog te eindigen. Buijs is voorlopig weg door zijn blessure en is het zaak om dat op goed op te vangen. Ik heb wel een idee dat dit lukt’, besluit De Ruiter.

Tekst: Hennie van de Weerd

 

 

 

  • FC Lisse
  • Ter Leede
  • Henk Wisman
  • Robbert de Ruiter

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement