KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

'Er zal tactisch meer van ons gevraagd worden'

De competitiestart voor de standaardteams vanaf de eerste klasse nadert snel. In het weekend van 24 en 25 september staat de eerste speeldag gepland. 433 Magazine vroeg een aantal trainers naar de verwachtingen. DWS komt voor het eerst uit op zaterdag en staat ook dit seizoen onder leiding van Patrick van Leeuwen.

‘Wij zijn horizontaal overgestapt van zondag 2e klasse naar zaterdag 2e klasse. De reden was minder grote afstanden en meer derby's spelen en zoals je bij de indeling ziet is dit aardig gelukt. We spelen in een prachtige competitie met derby's tegen AFC, Arsenal, DVVA en OSV en daarnaast zijn we ook ingedeeld bij Kon. HFC, AMVJ, en Zandvoort om er maar een paar te noemen. Tegelijkertijd beseffen we ons ook heel goed dat deze competitie veel sterker is als de zondag 2e klasse en er zal tactisch meer gevraagd gaan worden in wedstrijden.

Ook is DWS tijdelijk verhuisd naar een nieuw sportpark. Wij spelen onze wedstrijden nu op sportpark Sloten dus ook dat zal voor ons even wennen zijn. Daarnaast hebben we een hoop nieuwe spelers aangetrokken omdat dit echt wel nodig was ten opzichte van vorig seizoen. De spelers die we hebben aangetrokken zijn echt versterkingen en zijn we erg blij mee. Het is nu aan mij en me staf om er een team van te smeden. Al met al dus een hoop positieve veranderingen voor DWS aankomend seizoen. Door al deze nieuwe beproevingen vind ik het daarom nu nog moeilijk om mijn verwachtingen uit te spreken. Wel weet ik dat wij genoeg kwaliteit in de selectie hebben om in ieder geval rekening met ons te gaan houden.’

Clubs in 2A: AFC, AMVJ, Arsenal, DVVA, DWS, EVC, FC Weesp, Jong Holland, Koninklijke HFC (za), Marken, OSV, SV Zandvoort, Zwaluwen’30.

  • DWS
  • Patrick van Leeuwen

Geef jouw reactie