KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Voetbalverzamelbeurs maakt geslaagde rentree in Telstar stadion

Het is nog pikdonker, maar voor het 711 Stadion verzamelen zich op zaterdag 9 december om 7.30 uur al een aantal standhouders rond organisator Hans Singerling van de Voetbalverzamelbeurs. Hoewel het stadion officieel pas om 8.00 uur opengaat, willen ze op tijd zijn. Er staat zelfs al een standhouder uit België. Het is gelukkig droog, dus de verrijdbare karretjes geladen met bananendozen (die zijn lekker stevig) vol voetbalparafernalia staan al voor de ingang.

De veertig standhouders (een record) hebben ruim een uur voordat de bezoekers van de beurs naar binnen komen. En dat hebben de meesten ook wel nodig. Voetbalboeken, elftalfoto's, gesigneerde actiefoto's van topspelers, clubvaantjes en speldjes, shirtjes in alle soorten en maten, maar ook zeer bijzondere zaken als programmablaadjes van Ajax uit de Tweede- Wereldoorlog. Alles wordt keurig en overzichtelijk gerangschikt op de tafels. Net als de standhouders staan ook veel bezoekers al ver voor half tien onderaan de trap. Stipt op tijd gaan de beide zalen open, om iedereen een gelijke kans te bieden zijn gewilde artikel te bemachtigen.
Het was niet alleen voetbal wat de klok sloeg. JRM Reizen organiseerde een geslaagde loterij ten bate van Support Casper in de strijd tegen alvleesklierkanker. Een hoogtepunt vormde het interview dat Telstarman in hart en nieren Steef Hammerstein hield met oud-international en oud-Telstarspeler (hier begon zijn profcarrière) Hennie Meijer. Dat de bezoekers Hennie nog niet vergeten waren, bleek wel uit de vele verzoeken om met hem op de foto te gaan en natuurlijk nog even een handtekening op een meegebrachte foto.

Zo was de Voetbalverzamelaarsbeurs, na een korte afwezigheid, weer terug op Telstarbodem. Een zeer geslaagde dag die zeker naar meer smaakt. De volgende beurs staat voor juni 2024 op de kalender.

  • Voetbalverzamelbeurs
  • 711 Stadion
  • Hennie Meijer
  • Suppert Casper
  • Steef Hammerstein
  • Telstar
  • Witte Leeuwen

Geef jouw reactie