KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Scheidsrechter Van Steijn (75) zwaait af

Op zaterdag 9 december floot scheidsrechter Ton van Steijn bij HBC onder winterse omstandigheden zijn laatste voetbalwedstrijd als officiële KNVB-arbiter.

Deze Heemstedenaar van ruim 75 jaar, leidde in 42 jaar ontelbare wedstrijden in vele leeftijdscategorieën. In overleg met de KNVB werd Van Steijn aangesteld voor zijn afscheidswedstrijd bij HBC. Aangezien hij lid is van de Haarlemse Scheidsrechters Vereniging organiseerde het bestuur in het geheim een spectaculair afscheid. Naast twee bevriende arbiters, die deze middag optraden als neutrale KNVB- assistenten, werd Van Steijn aan het eind van de partij getrakteerd op een reusachtige rode kaart en volgde een publiekswissel.

Onder luid applaus ontving de sportman een boeket bloemen en fles wijn van de HSV en een ruiker van de KNVB. Van gastheer HBC ontving hij een waardebon. Ton was ontroerd door deze ludieke actie. Terwijl de wedstrijd vakkundig werd afgesloten door een bevoegde scheidsrechter, schudde het feestvarken vele handen van oude bekenden, die speciaal naar deze finale waren gekomen.

Van Steijn: ‘Een onvergetelijk afscheid. HBC en het bestuur van de HSV wil ik bedanken voor hun bijdrage aan deze geweldige middag.’

  • Ton van Steijn
  • HSV
  • HBCt

Geef jouw reactie