433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Van Staveren helpt Hillegom langs VSV

SV Hillegom kan met een heerlijk gevoel de winterstop in. Het won zondag in een matig duel van VSV met 2-1 en blijft zo de nummer twee in 1A. In de eerste helft hield iedereen zijn hart vast toen Mitchell van de Paard in botsing kwam met VSV- keeper Yorinn Albers.

In eerste instantie werd aan een klaplong gedacht. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat Van de Paard gekneusde ribben had opgelopen bij de botsing. De winterstop komt voor pechvogel Van de Paard niet ongelegen. De Hillegommers namen al rap de leiding door Nick van Staveren. Trainer Arend Jan Kranenburg: ‘Bij Joost Meiland lag de ruimte en de opbouw. Daar kwam ook het doelpunt van Nick uit voort. Voor mijn gevoel een lekkere opsteker om in het verdere verloop van de wedstrijd de score uit te breiden.’

Het liep even heel anders. In plaats van 2-0 werd het rond de 20e minuut gelijk door Jake Willems 1-1. Hillegom kon opnieuw beginnen. Dat viel niet mee. De equipe van Kranenburg kreeg te maken met een zeer compact spelend VSV en daar had de thuisclub nogal wat mee te stellen. Kranenburg was dan ook niet tevreden met het spel van zijn ploeg. ‘Tegen Zeeburgia en Purmersteijn speelden we veel meer met het mes tussen de tanden. Vandaag was dat een stuk minder. Zo een wedstrijd kan er natuurlijk altijd tussen zitten. De klasse van dit team is dat ze de kwaliteit hebben om dan toch de wedstrijd binnen te slepen.’

Van Staveren zette de gastheer kort na rust opnieuw op voorsprong (2-1). Hillegom hield professioneel de voorsprong vast en boekte de achtste overwinning dit seizoen. Door de winst blijft de promovendus op de helft van de competitie op een prachtige tweede plaats staan. Deze week wordt er nog getraind. Daarna is er een korte onderbreking. Op 29 januari 2017 begint de tweede ronde van de competitie. Hillegom speelt dan de uitwedstrijd tegen SV Nieuw Utrecht.

Tekst: Hennie van de Weerd