KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

WK-shirt OranjeLeeuwinnen brengt ode aan de tulp

Nike en de KNVB hebben het tenue gepresenteerd waarin Nederland deze zomer in Frankrijk om de wereldtitel gaat strijden. De OranjeLeeuwinnen gaan als regerend Europees kampioenen naar het toernooi en ze trappen op 11 juni in Le Havre af tegen Nieuw-Zeeland.

Hun nieuwe tenue, dat de dames voor het eerst zullen dragen in de wedstrijd tegen Mexico op 5 april in Arnhem, is van boven tot onder oranje en voorzien van een geometrisch tulpenpatroon op de voorzijde van het shirt. Het shirt is geïnspireerd door eerdere KNVB-favorieten, maar heeft een moderne, vrouwelijke twist gekregen. De look wordt verder afgemaakt met oranje shorts en kousen.

‘We zijn echt blij met het nieuwe tenue’, zegt aanvaller Lieke Martens. ‘Het is modern en stijlvol van model, maar ook een beetje retro. Ik denk dat de supporters het ook mooi zullen vinden. Ze voegt toe: ‘De zomer van 2017 was een geweldige ervaring waarin we het potentieel van damesvoetbal in Nederland hebben laten zien. Deze keer zijn we gefocust op spelen op ons allerhoogste niveau en ik hoop dat de fans weer trots op ons kunnen zijn.’

Het nieuwe shirt is ook voorzien van het exclusieve dameslogo van de KNVB, dat werd geïntroduceerd aan het begin van de zomer van 2017 en zo succesvol was voor de Leeuwinnen. ‘De reacties van de spelers waren heel positief’, zegt Cassie Looker, hoofd damesvoetbalkleding bij Nike. ‘Het tulpenpatroon valt echt op en maakt het een onmiskenbaar Nederlands shirt. Wij zien het als een mooie ode aan het Nederlandse voetbalerfgoed en het succes en de houding van de huidige spelers.’

Sinds 2010 alle tenues van Nike gemaakt van gerecyclede waterflessen. Met deze innovatie heeft Nike sinds 2010 meer dan zes miljard plastic flessen een nieuwe bestemming gegeven.

 

  • Oranje Leeuwinnen
  • WK
  • Lieke Martens

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement