KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Klassebehoud op de tocht voor Pancratius, Hoofddorp en Zwanenburg

Voor de zondagclubs in Haarlemmermeer valt er dit seizoen weinig te vieren. Voor drie van de vijf verenigingen is het nog verre van zeker dat ze komend seizoen op hetzelfde niveau mogen uitkomen. DSOV vormt in 2016 de uitzondering. De Vijfhuizers zijn via een sterke reeks kandidaat voor de derde periodetitel in 3C.

In 2B staan RKSV Pancratius en SV Hoofddorp respectievelijk negende en tiende. Beide clubs zullen deze klassering in de resterende vier wedstrijden vast moeten houden. Vooral bij Pancratius hebben ze een vrachtwagen vol zorgen. De Badhoevedorpers verloren de laatste vijf wedstrijden waarvan enkele zelfs met grote cijfers met een vrije val op de ranglijst tot gevolg. De ploeg van de geplaagde trainer Bart Jansen treft na een vrij weekend met Houten, Weesp en VVA/Spartaan nog drie laagvliegers en nummer vijf Zilvermeeuwen.

Hoofddorp klimt juist langzaam omhoog. De ploeg van Jimmy Simons haalde al tien punten binnen in de derde periode en lijkt zich zo toch veilig te gaan spelen. DCG, subtopper Elinkwijk en laagvliegers NVC en VVA/Spartaan zijn de laatste vier opponenten.

Voor VV Zwanenburg is de situatie in 3C nog nijpender. Oefenmeester Mehmet Simsek dient zijn ploeg minimaal twee plaatsen omhoog te loodsen om in ieder geval de promotie/degradatieduels te halen. Deze kloof is momenteel twee punten. Met Roda’23, KDO, IVV en het in vorm verkerende DSOV is het resterende programma voor Zwanenburg zeker niet eenvoudig te noemen.

  • Pancratius
  • SV Hoofddorp
  • VV Zwanenburg
  • DSOV

Geef jouw reactie