KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

FC Aalsmeer-supporter Arno Maarse

Het zijn sportief mooie tijden voor de supporters van FC Aalsmeer. Vorig seizoen lukte het eindelijk om de tweede klasse weer te ontstijgen en ook een trede hoger gaat het crescendo. FC Aalsmeer doet mee om de bovenste plaatsen, een mooie opsteker. Arno Maarse (48), die tevens jaren in het vlaggenschip van VV Aalsmeer speelde, is een fan met een groot hart voor de club. Het maken van vele (extra) kilometers doet hij met liefde. Arno woont met zijn gezin sinds enkele jaren namelijk in Zaltbommel en zo is het zelfs voor thuiswedstrijden al snel een uurtje heen en terug rijden. ‘En als ik een keer niet kan komen, volg ik alles via de telefoon en de app. Het moge duidelijk zijn Arno mogen we zeker tot de grootste fans van FC Aalsmeer rekenen.

Arno is ook één van de gezichten achter de niet meer weg te denken seizoengids, een dikke glossy, die de club sinds enkele jaren met veel succes uitgeeft. Supporter zijn van FC Aalsmeer is alles behalve saai. Zo staat de climax van het seizoen 2015-2016 Arno nog helder bij. Kampioen worden via een bloedstollende beslissingswedstrijd op neutraal terrein is voor de voetballiefhebber immers het summum. Het lukte FC Aalsmeer door FC Almere op het veld van SV Ouderkerk, na een 2-2 eindstand, na strafschoppen te verslaan. Drie jaar later raakte de club de status van eersteklasser weer kwijt om onder Ted Verdonkschot vorig seizoen eindelijk weer terug te keren op het niveau waarop het ambitieuze FC Aalsmeer zeker hoort. Het ging wel met horten en stoten. Arno: ‘Eigenlijk was het best een moeizaam seizoen. In de winterstop stonden we pas zevende, maar we hadden het geluk dat de onderlinge verschillen erg klein waren. Rond maart kregen we ineens de geest.’ Voor dit seizoen werd als nieuwkomer logischerwijs in eerste instantie bescheiden ingezet. Onderin wegblijven en zo niet opnieuw terugvallen, was het achteraf het te bescheiden uitgangspunt.

Zo hoog mogelijk spelen met vooral eigen jongens of eventueel iets hoger met (meer) aanwas van buitenaf? Het is vaak een moeilijke vraag voor supporters. Volgens Arno is er een duidelijk onderscheid tussen liefhebbers die liefst eigen jongens zien en de fanatieke voor wie het niveau de doorslag geeft. Zelf schaart hij zichzelf toch wel in de laatste categorie. ‘We hebben als FC Aalsmeer zeker ook wel aantrekkingskracht op spelers met name uit het Amsterdamse. Dat komt vooral door onze fraaie faciliteiten en er komt ook wel aardig wat publiek bij ons kijken en dat zorgt voor sfeer langs de lijn.’

Het volledige artikel is terug te vinden in onze volgende editie.

  • FC Aalsmeer
  • supporter
  • Langs de Lijn
  • Arno Maarse

Geef jouw reactie