KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Minder zorgen over degradatie in amateurvoetbal

Degraderen wordt voor voetbalclubs in de eerste tot en met de vierde klasse vanaf dit seizoen lastiger. Alleen de nummer laatst in elke klasse in het amateurvoetbal is de pineut.

De laatste jaren moesten in de eerste tot en met de vierde klassen de nummers dertien en veertien een pas op de plaatse maken. De nummers elf en twaalf in elke afdeling moesten via de nacompetitie het vege lijf proberen te redden. Deze vervelende omweg is in het seizoen 2017-2018 weggelegd voor de nummers twaalf en dertien.

De reden voor de KNVB om de degradatieregeling aan te passen is het latere einde van de competitie. De laatste speelronde in de competitie is pas in het weekeinde van 27 en 28 mei. Zo blijft er minder tijd over voor de nacompetitie. Die moet uiterlijk half juni beëindigd zijn.

Hoogste afdelingen
Voor de clubs die uitkomen in de tweede en derde divisie én de hoofdklasse in het zaterdag- en zondagvoetbal, verandert er helemaal niets. De nummers laatst en voorlaatst degraderen, de twee clubs daarboven gaan de nacompetitie in voor handhaving.

Nacompetitie
Promoveren via de nacompetitie naar de hoofdklasse wordt voor eersteklassers komend seizoen een hels karwei. Voor de in totaal 22 clubs deelnemers zijn er in het zondagvoetbal slechts twee plekken te vergeven en in het zaterdagvoetbal drie. Dat lage aantal komt ook omdat er in het seizoen 2018/2019 extra beloftenteams van profclubs in de vier hoofdklassen op zaterdag en zondag moeten worden ingevoegd.

  • Degraderen

Geef jouw reactie