433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uitslagen

VVSB in korte fase genadeloos voor FC Lisse

FC Lisse werd zaterdagavond in korte tijd overklast door VVSB. De bezoekers wonnen de bollenderby in de derde divisie met 1-3. De ploeg uit Noordwijkerhout. heeft een haast vernieuwd elftal. Een domper was in eerste instantie het ontbreken van middenvelder Frans van Niel van VVSB door een blessure.

In minder dan tien minuten sloeg VVSB driemaal toe. Eerst scoorde Hugo ter Hedde de 0-1, vervolgens scoorde Bert Steltenpool de 0-2 en ook Obi Onyeike deed met de 0-3 nog een duit in het zakje. In de eerste helft waren de teams aanvankelijk aardig aan elkaar gewaagd. Na een minuut of twintig veranderde het spelbeeld. VVSB ging daar uiteindelijk het beste mee om en scoorde drie goals op de juiste momenten van de wedstrijd.

In deze belangrijke wedstrijd deed ook voormalig FC Lisse- speler Lars Rauws mee met de paars-gelen. Rauws vond het wel vreemd om na negen seizoenen voor een andere club te spelen. Tegen zijn oude club spelen, gaf hem wel een speciaal gevoel. Rauws vond de overwinning terecht.

Rauws: ‘We waren vandaag zeer effectief in die tien minuten voor de rust. We hebben hun zwakheden goed kunnen blootleggen. We gingen rusten met het idee van dit geven we niet meer weg. Na rust was het zaak om de voorsprong te consolideren. Het enige was dat 25 minuten voor tijd in de tweede helft de scheidsrechter (Gert Keijl, red) moest afhaken met een blessure en vervangen werd. Dat duurde een half uur. Daarna pikten wij de draad weer op en speelden wij de wedstrijd uit. Dat het nog 1-3 werd (doelpunt Jeffrey Kleibroek, red.) deed niet meer ter zaken.’

Vorige week speelden beide ploegen gelijk. Het verschil zat hem in de eindfase toen er alsnog werd gescoord en VVSB toch nog een punt mee snoepte. Nu plukt de Noordwijkerhouters de vruchten daarvan.

Tekst: Hennie van de Weerd