KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Aanvoerders spelen met regenboogband om

Alle aanvoerders van de clubs uit de Eredivisie, Jupiler League en Eredivisie Vrouwen dragen het komend competitieweekend een aanvoerdersband in regenboogkleuren. Daarmee ondersteunen zij initiatieven in het kader van de jaarlijkse Nationale Coming Out Dag die woensdag 11 oktober plaatsvond.


Op de Nationale Coming Out Dag wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. Met het dragen van de regenboogband laten topvoetballers zien dat zij iedereen binnen het voetbal - collega-voetballers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en vele anderen - steunen die worstelen met hun identiteit.

#alltogetherchallenge
Ook in het kader van de Coming Out Dag hebben NOC*NSF en de John Blankenstein Foundation de #alltogetherchallenge geïnitieerd. Een uitdaging waarin sporters de bal zo lang mogelijk hooghouden, bij voorkeur staand in een cirkel met elkaars hand vast. Amateurclubs worden uitgedaagd deze challenge met hun (jeugd)teams aan te gaan, het met een camera of mobiel te filmen en vervolgens op social media te publiceren met gebruik van #alltogetherchallenge.
Bron: KNVB

 

  • Coming Out Dag
  • Regenboogband aanvoerders
  • alltogetherchallenge

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement