KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Er zit weer muziek in LV Roodenburg

In de Leidse regio is LV Roodenburg een club met een lange en rijke historie. Het sportieve hoogtepunt beleefde de club in het seizoen 1972-1973. Roodenburg kroonde zich tot kampioen in de zondag eerste klasse, op dat moment het hoogste niveau van Nederland. Ook bekende namen zoals Glenn Helder, Wim Rijsbergen en Jeffrey van As speelden in het shirt van Roodenburg. Anno 2024 speelt de club op het bescheiden niveau van de vierde klasse op zaterdag. Roodenburg is zeker ambitieus en wil graag omhoog, maar dat was de laatste seizoenen van ondergeschikt belang. De club komt namelijk van heel ver.

Het is nog maar zes jaar geleden dat het voortbestaan aan een zijden draadje hing. Een groepje mensen met hart voor Roodenburg, waaronder Leon Kloos, haalde alles uit de kast om de club te laten overleven en met succes. Roodenburg telt weer mee en dat is het beste te zien aan het aantal grote aantal nieuwe aanmeldingen bij vooral de jeugd. Daarnaast is de uitstroom een stuk lager. En dat geeft als nettoresultaat een explosieve groei.

Met de richtlijnen in het kader van Voetbal Vitaal van de gemeente Leiden hing het ‘zwaard van Damocles’ Roodenburg boven het hoofd. Met slechts 225 leden was onder meer het miniem van 450 leden heel ver weg. ‘Eigenlijk konden we niet dieper zakken’, aldus Kloos, sinds 6 jaar voorzitter van de club. ‘Gelukkig lukte het de club om extra tijd te kopen. We hebben een nieuw beleidsplan geschreven en met resultaat.’ Je kunt wel zeggen dat Roodenburg als een feniks uit zijn as is herrezen, want het bruist weer in Leiden-Noord. ‘We hebben gekozen voor kwaliteit i.p.v. kwantiteit. Zo is er een nu onder meer een kledingsplan gelanceerd en worden er weer activiteiten georganiseerd. Zo gaan we weer op jeugdkamp en doen we weer mee aan de Taptoe.’ Dit podium voor alle Leidse verenigingen om zich in hun clubkleuren, met veel attributen, licht, enthousiasme en met volle overgave te presenteren aan de Leidse bevolking

Het hele artikel is terug te vinden in onze winteruitgave.

  • LV Roodenburg
  • Leon Kloos
  • Leiden

Geef jouw reactie