KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Alliance stelt Ard Dinkelberg aan als hoofd jeugdopleiding

Sv Alliance22 krijgt een nieuwe Hoofd Jeugdopleiding (HJO). Ard Dinkelberg volgt in de zomer Tony Waasdorp op die na vijf seizoenen afscheid neemt van de Haarlemse club.

Ard Dinkelberg (55) (links op de foto, red.) is een bekend gezicht in de Haarlemse voetbalregio. Na zijn actieve voetballeven bij RCH, heeft hij diverse functies op en rond het veld vervuld bij de Heemsteedse club (jeugdtrainer, bestuurder en toernooi organisator). In 2017 volgde een overstap naar Koninklijke HFC waar hij het trainerschap van junioren combineerde met een opleiding tot gediplomeerd voetbaltrainer UEFA-C en HO (-C).
Sv Alliance ’22 heeft in de afgelopen vijf seizoenen, met Tony Waasdorp als HJO, belangrijke stappen gezet in de organisatie van het jeugdvoetbal en de opleiding van trainers, zowel voor selecties als breedte teams. Daarmee is een stevig fundament gelegd, waar de club met Ard Dinkelberg op voort kan bouwen.

Erwin van Faassen (bestuurslid voetbalzaken): ‘Met ondertussen bijna 700 jeugdleden en een grote groep trainers en coaches kan Ard met zijn achtergrond en ervaring veel toevoegen en de club helpen de volgende stappen te zetten.’

Ard Dinkelberg: ‘Een nieuwe stap, een nieuwe club. De eerste gesprekken en indrukken geven zoveel energie dat ik blij ben dat ik bij Alliance mag werken. Mijn voorganger heeft keihard gewerkt om een goede structuur neer te zetten en aan mij de taak om daar op door te bouwen. Ik ga daar in de eerste tijd op inspelen en daarna gaan de club en ik veel plezier aan elkaar beleven.’

De komende twee maanden maakt Tony Waasdorp het seizoen als HJO af. Hij houdt daarbij ook de supervisie over de teamindeling voor volgend seizoen. Medio mei zal Ard Dinkelberg wel al bij Sv Alliance ‘22 af en toe te zien zijn, zodat we een soepele overdracht kunnen organiseren. Ard gaat o.a. meelopen met een aantal activiteiten en alvast kennismaken met trainers, coördinatoren en andere personen die rond het voetbal actief zijn.

Na de zomer maakt Tony Waasdorp de overstap naar vv Alphia in Alphen aan de Rijn. Daar gaat hij opnieuw als HJO aan de slag. Het spreekt voor zich dat de club hem voor die tijd nog uitzwaait en bedankt voor zijn verdiensten voor Alliance.

  • Ard Dinkelberg
  • Tony Waasdorp

Geef jouw reactie