KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uitslagen

Aalsmeer heeft titel in de tweede klasse voor het grijpen

FC Aalsmeer kan zich na vier jaar opmaken voor een terugkeer in de eerste klasse. De ploeg van succestrainer Ted Verdonkschot klopte zaterdag RCL met 5-1. Genoeg voor een kampioensfeest was dat nog niet, want de enige overgebleven ‘concurrent’ DONK maakte tegen EMM'21 geen fout door met 2-0 te winnen.

Het verschil tussen beide teams is zo nog steeds vijf punten met nu nog twee duels te spelen. Om zeker te zijn van de titel in 2D dient FC Aalsmeer komende zaterdag in Ter Aar het al gedegradeerde TAVV te kloppen.

De royale zege op middenmoter RCL kwam minder eenvoudig tot stand dan de uitslag doet vermoeden. De ploeg uit Leiderdorp nam zelfs brutaal een 0-1 voorsprong en bij rust was de score nog in balans. Calvin Valies was met vier treffers de grote man aan de kant van FC Aalsmeer. Luke Vahle nam het derde doelpunt voor zijn rekening. Stefan de Bruin zal door een rode kaart de kampioenswedstrijd tegen TAVV vanaf de kant moeten bekijken.

FC Aalsmeer is nu al dertien wedstrijden ongeslagen en won in deze reeks tien keer. Het zijn cijfers die zonder meer passen bij een aanstaande kampioen.

  • FC Aalsmeer
  • RCL
  • Calvin Valies
  • Luke Vahle
  • Ted Verdonkschot

Geef jouw reactie