KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Nieuw logo voor strijd om Johan Cruijff Schaal

De KNVB heeft een nieuw logo laten ontwikkelen voor de jaarlijkse strijd om de Johan Cruijff Schaal. Op die manier wil de bond de overleden naamgever, een icoon voor het Nederlandse voetbal, nog meer eren.

Het nieuwe logo wordt voor het eerst gebruikt rondom en tijdens de aankomende wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, op 5 augustus (18.00 uur) in De Kuip tussen landskampioen Feyenoord en Vitesse, winnaar van de KNVB Beker.

Kenmerkende pose
Het silhouet van Cruijff, in een voor hem kenmerkende pose, maakt prominent onderdeel uit van het nieuwe beeldmerk. Ook is zijn vaste rugnummer 14 te zien, dat hij ook droeg in het Nederlands elftal. Daarnaast een aanvoerdersband in de kleuren rood-wit-blauw. Cruijff was 34 maal aanvoerder van Oranje, waaronder in alle zeven WK-duels die hij voor zijn land speelde.

De Johan Cruijff Schaal kent een nieuwe opzet. De Nederlandse supercup, vernoemd naar de beste Nederlandse voetballer ooit, vindt vanaf komend seizoen plaats in het stadion van de landskampioen.

Bovendien wordt de relatie met de Johan Cruyff Foundation hechter en komt het duel nog meer in het teken te staan van de maatschappelijke kracht van het voetbal. De Johan Cruijff Schaal blijft de officiële start van het Nederlandse voetbalseizoen, maar wint hiermee aan entourage, belangstelling en maatschappelijk initiatief.

Bron: KNVB

  • Johan Cruijff Schaal

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement