Uit de regio

Benutte strafschop helpt Overbos in slotfase aan punt

SV Overbos wist zaterdag in de laatste volledige wedstrijdronde van dit jaar de kleine kloof met de onderste ploegen te behouden. De Hoofddorpers sloten het treffen tegen concurrent Reiger Boys af met een 1-1 gelijkspel en beginnen 2016 als de nummer negen in de tweede klasse A.

Op een regenachtig sportpark De Wending in Heerhugowaard kwam Overbos na twintig minuten op achterstand. Jeffrey Blikslager werkte een voorzet van Reiger Boys-speler Giovanni Kasanwirjo ongelukkig in eigen doel. In de tweede helft waren de bezoekers sterker dan Overbos, maar de 2-0 bleef uit.

De gelijkmaker in de slotfase was een enorme meevaller voor de Hoofddorpers. Arbiter Benlamkaddem kende Overbos SV een strafschop toe. Sander Stroo wist hier wel raad mee en bezorgde de bezoekers zo een uiterst kostbaar punt.

Beeld: SV Overbos