Uit de regio

Dag 3 - de bal moet maar net goed vallen

De derde dag van het trainingskamp van HBC in Spanje begint rustig met een lange wandeling over het strand. Het is een intensieve week en dus is ook rust en onderhoud van de spieren noodzakelijk. Fysiotherapeut Hans Joosten draait overuren, maar het is dankbaar werk.

Zo komen de mannen toch weer fit het veld op en wacht hen een pittige tegenstander: RKDEO uit Nootdorp. Het gaat er meteen fel aan toe. De acties zijn vanaf het begin pittig en beide teams spelen op het scherpst van de snede. Kansen komen en kansen gaan, maar de bal valt niet altijd zoals dat je zou willen.

In de eerste helft lijkt de tegenstander de overhand te hebben en komt HBC niet helemaal goed in het ritme. Na de rust zijn de rollen omgedraaid en hebben de Heemstedenaren prachtige aanvallen naar het doel. Maar ook nu valt de bal vaak net even verkeerd en scheelt het een haartje.

Het harde werk van de laatste dagen heeft de vechtlust niet aangetast en onvermoeibaar gaat de strijd door. Coach Jasper Ketting heeft een sterke opstelling en tactisch lijkt alles op orde. Maar toch zien we dat de tegenstander net iets meer gelukt heeft.

Met een eindstand van 2-3 heeft HBC helaas net verloren. Jeroen de Bruijn tekende voor het eerste doelpunt en Arno Dijkstra voor het tweede. Toch mogen de mannen van Ketting met opgeheven hoofd het veld verlaten.