KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Bestuur EDO: 'Onze toekomst ligt op zaterdag'

Met ingang van seizoen 2018-2019 heeft het bestuur van HFC EDO het voornemen om haar eerste zondagteam, spelend in de eerste klasse A terug te trekken. Het bestuur kiest ervoor om verder te gaan met het eerste zaterdagteam dat speelt in de tweede klasse West 1 en zal het voorstel in de komende Algemene Vergadering op 28 maart aanstaande aan de leden voorleggen. Het vlaggenschip van de zondag is de laatste jaren met wisselend succes actief geweest in de hoogste afdelingen van het amateurvoetbal.

De vereniging moet echter financiële keuzes maken. De opbrengsten van het eerste zondagteam wegen niet op tegen de kosten die het spelen op dit niveau met zich meebrengen. Deze kosten komen onder andere tot uiting in de vergoedingen welke betaald worden aan de technische staf, onkostenvergoedingen, materiaal- en vervoerskosten, alsmede de wedstrijdkosten die de vereniging kwijt is aan onder andere de KNVB.

De opbrengsten, in de vorm van entreegelden, de horeca-inkomsten op zondag en de sponsorgelden welke specifiek aan het eerste zondagteam te koppelen zijn, dekken deze kosten onvoldoende om tot een rendabele exploitatie te komen. Ook lopen de bezoekersaantallen op zondag de laatste seizoenen terug.

Op zaterdag speelt het grootste deel van de jeugdafdeling en door de aandacht te verleggen naar het 1e zaterdagteam verwacht het bestuur deze competitiedag verder te kunnen uitbouwen wat betreft de drukte en gezelligheid op het complex. De horeca kan hier helemaal op worden ingericht. Concentratie op de zaterdag maakt het ook mogelijk om de vrijwilligersinzet te stimuleren. Uiteraard blijft het natuurlijk voor de senioren-recreatieteams mogelijk om op zondag te (blijven) spelen.

De sponsors, die de vereniging het laatste seizoen aan zich heeft gebonden, zijn vereniging breed gericht en vooral ook op de jeugd. ‘De toekomst van EDO in het amateurvoetbal ligt op zaterdag en niet op zondag’, aldus voorzitter Ton Claus.
EDO gaat verder met het investeren in onder andere de jeugdopleiding. Naast de breedtesport is de vereniging met de jeugd prestatiegericht actief op een hoog amateurniveau met teams spelend in de eerste-, hoofdklasse en de derde divisie.

  • HFC EDO
  • zondag-1

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement