Uit de regio

FC Lisse en Ter Leede houden titelrace vol

Ter Leede en FC Lisse blijven allebei aanspraak maken op het kampioenschap. In de derde divisie won FC Lisse de derby tegen Rijnsburgse Boys met 2-1.

Voor de ploeg van trainer Robbert de Ruiter scoorden Steven Olsthoorn (strafschop) en Rowdy van der Putten. De thuisclub wist zo in de tweede helft een 0-1 achterstand weg te poetsen. IJselmeervogels verpletterde Scheveningen met 6-0 en blijft zo koploper met drie punten voorsprong op Lisse. Beide teams treffen elkaar zaterdag aan de rode kant van de Westmaat in Spakenburg.

Ook voor Ter Leede was het een prettige zaterdag. De ploeg uit Sassenheim won de topper tegen Spijkenisse met 1-2. Vincent Ammerlaan scoorde in de laatste minuut de winnende treffer. Jeffrey Bok opende kort voor rust de score voor de rood-gelen. Concurrent Achilles Veen liet in eigen huis twee punten liggen tegen Argon (1-1). Ter Leede staan nu drie punten voor op de Brabanders en zal met grote belangstelling de wedstrijd van maandag, tweede paasdag, in Vlaardingen tegen Zwaluwen volgen.

FC Lisse speelt naast tegen IJsselmeervogels nog achtereenvolgens tegen ONS Sneek (thuis), DVS’’33 (thuis) en Jong Groningen (uit). De Vogels treffen Jong Groningen (uit), Jong Volendam (thuis) en sluiten in Katwijk af tegen Quick Boys.

Ter Leede speelt volgend week de uitwedstrijd tegen Jodan Boys. Daarna volgen voor de formatie van trainer Henk Wisman nog duels tegen Zwaluwen (thuis), Argon (uit) en Sliedrecht (thuis). Achilles Veen treft nog Spijkenisse (uit), Hoek (thuis), Noordwijk (uit) en DFS (thuis).