KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Kon. HFC levert meeste kampioenen af

Er zijn dit seizoen 782.898 wedstrijden gespeeld in het Nederlands voetbal. 733 hiervan waren in het betaald voetbal (Eredivisie, Jupiler League, KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal). De overige 782.165 duels werden gespeeld op amateurniveau, in de zaal of op het veld. Na al deze wedstrijden zijn er 10.296 kampioensploegen. De meeste kampioenschappen staan op naam van Kon. HFC uit Haarlem en De Meern. Beide verenigingen leverden 29 winnaars af.

In totaal werden er dit seizoen 4.941.563 doelpunten gemaakt. In het amateurvoetbal was 2-1 de meest voorkomende uitslag op het veld en 4-4 in de zaal. In het betaald voetbal was 1-1 de meest voorkomende eindstand. Opvallend is dat de minste doelpunten werden gemaakt in Limburg. In Noord-Holland, Drenthe, Friesland en Groningen waren de spelers het meest trefzeker.

SVO BDE uit Emmen verdient ook een eervolle vermelding. Deze vereniging leverde acht kampioenen, maar deed dit met slechts vijftien teams. Dit betekent dat 53 procent van hun teams kampioen werd. Geen enkele andere vereniging deed hen dat na.

Het team dat dit seizoen gemiddeld het meest trefzeker was, was Ternaard C1 uit Friesland. De meiden uit dit team maakten maar liefst 15,88 goals per wedstrijd.

Bron: KNVB

 

  • KNVB
  • Kon. HFC
  • doelpunten
  • kampioenen

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement