KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Bondscoach Dean Gorré met Suriname op trainingsstage in Badhoevedorp

Het Surinaams elftal was recent in Nederland voor een trainingsstage en dat is ook bij de redactie van 433 Magazine niet onopgemerkt gebleven. Het Corendon Village Hotel Amsterdam, met direct aangrenzend de velden van RKSV Pancratius in Badhoevedorp, vormde de uitvalbasis. Met bondscoach en oud-prof Dean Gorré (48) (uiterst rechts op de foto, red.) spraken we over zijn missie met Suriname, het land van zijn roots.

Gorré staat nu ruim een jaar aan het roer als bondscoach van Suriname en in die periode is er duidelijk vooruitgang geboekt. ‘We hebben slechts op één punt deelname aan de Gold Cup gemist. Dat was echt een bijzondere prestatie geweest. Conditioneel zijn we een stuk sterker geworden. We kunnen ons niveau nu veel beter negentig minuten volhouden. Daarnaast zijn er veel meer automatismen in de ploeg gekomen en ook op tactisch gebied hebben ze veel (bij)geleerd. Individueel is er bij de spelers stuk voor stuk ook veel groei zichtbaar.’

De geleverde trainingsarbeid in Nederland moet zich voor Suriname komende maanden uitbetalen in klinkende resultaten tijdens de CONCACAF Nations League. Doel is promotie vanuit divisie B naar het hoogste niveau.

In de komende editie van 433 Magazine, die vrijdag 30 augustus verschijnt, een uitgebreid interview met de voormalig speler van onder meer Ajax en Feyenoord. Mis het niet!

 

  • Dean Gorré
  • Suriname
  • Pancratius

Geef jouw reactie