KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Signeersessie Neeskens in Heemstede

Niemand minder dan Johan Neeskens, die al vele jaren in Zwitserland woont, was vrijdag 12 januari te gast bij boekhandel Blokker in Heemstede. De aanleiding was een interview door Jaap Visser, de schrijver en uitgever van het prachtige boek 'Johan Neeskens de Wereldvoetballer', dat met honderden groot afgedrukte, schitterende foto’s een bijzonder document is geworden.

Het boek gaat over zijn jonge jaren in Heemstede, over voetballen en honkballen bij RCH, over zijn legendarische trainer Piet Peeman en over zijn avonturen in het wereldvoetbal. Johannes Jacobus Neeskens, geboren op 15 september 1951, zei op vijftienjarige leeftijd tegen zijn vader: ‘Pa, ik ga proberen met voetballen mijn geld te verdienen. Ik waag de gok.’

Het pakte geweldig uit. De geharde en gevoelige jongen van bescheiden afkomst zou een van de beste middenvelders ter wereld worden, winnaar van drie Europa Cups en de wereldbeker met Ajax, bij Barcelona Spaans voetballer van het jaar 1976, en tweevoudig WK-finalist met het Nederlands Elftal.

Voormalig betaald voetballer, topcoach en collega bij RCH, Rob Koster hoorde van het nieuws en reed samen met zijn dochter Monique naar Heemstede. Het werd een indrukwekkende hereniging van twee topsporters die onze land gekend heeft!

 

  • Johan Neeskens
  • RCH

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement