KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Alliance'22 kiest voor nieuw trainersduo uit de eigen gelederen

Tim Koppen en Willem de Vreeze vormen vanaf komend seizoen het nieuwe hoofdtrainersduo van Alliance22. Zij vervangen Martin van Leuven die aan het eind van dit seizoen vertrekt bij de Haarlemse zondag derdeklasser.

De velden zijn nog op slot, de jeugd doet aan uitgeschreven #stayathomechallenges mee en de Algemene Leden Vergadering wordt voor het eerst in het bijna 100-jarig bestaan van de club online georganiseerd. Maar de voorbereiding voor komend seizoen is in volle gang. En zo is ook de beslissing genomen over het hoofdtrainerschap.

Voor Tim Koppen en Willem de Vreeze, die hun sporen binnen de club al hebben verdiend, is dit de eerste klus als hoofdtrainer. Afgelopen twee seizoenen maakte het duo deel uit van de technische staf, als assistent bij het eerste en trainer/coach van het tweede. Daarvoor waren beiden in de club actief als trainer van jeugdselectieteams. Tim Koppen voetbalde ook in de jeugd bij Alliance. Als speler en aanvoerder kwam hij in meer dan 300 wedstrijden uit voor de hoofdmacht van de club. Willem de Vreeze is nog wekelijks actief bij de veteranen. Het duo gaat als gelijkwaardige hoofdtrainers opereren.

Met de benoeming van Koppen en De Vreeze kiest Alliance ‘22 bewust voor trainers die intern zijn opgeleid. Voorzitter Robert Graat: ‘Afgelopen seizoenen zijn Tim en Willem als trainers met de club meegegroeid, ze kennen Alliance door en door. Als duo zijn ze complementair en hun aanpak past goed bij deze jonge spelersgroep. Bestuur en spelersraad zijn dan ook overtuigd dat de tijd rijp is om de stap naar het hoofdtrainerschap te maken.’

Koppen en De Vreeze nemen het roer over van Martin van Leuven die twee seizoenen voor de groep stond. Robert Graat: ‘In december hebben we Martin laten weten niet voor een derde seizoen te opteren. Dat neemt niet weg dat we tevreden zijn over de manier waarop de selectie zich onder zijn leiding heeft ontwikkeld. De doorstroming en inpassing van een tiental jeugdspelers is goed verlopen. Het team presteerde, tot de competitie werd stil gelegd, in de subtop van de derde klasse. Bij zijn aanstelling kreeg Van Leuven ook de taak om een aantal interne trainers te begeleiden in hun opleiding naar een mogelijk hoofdtrainerschap. Gegeven de benoeming van Koppen en De Vreeze is dat nu geslaagd.'

De corona-uitbraak maakt helaas een onverwacht, vervroegd eind aan de samenwerking met de huidige trainer, waarvan de club op een later moment nog op persoonlijke manier afscheid genomen zal worden. Van Leuven start volgend seizoen bij SVW ‘27 in Heerhugowaard.

  • Martin van Leuven
  • Tim Koppen
  • Willem de Vreeze

Geef jouw reactie