KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Generale repetitie Ter Leede eindigt met zevenklapper

Ter Leede kende in laatste oefenduel dinsdag weinig moeite met FC Boshuizen. De equipe van trainer Henk Wisman klopte de eersteklasser met 7-1. Aan het roer dit seizoen bij FC Boshuizen staat Jasper de Muijnck, oud- trainer van Ter Leede. Voor rust scoorde alleen Mike Dam. Na rust liep Ter Leede gestroomlijnd uit naar een klinkende zevenklapper. Na rust scoorde Bas Beijersbergen en kwam troetelkind Oussama Siali tot twee doelpunten. De andere goals kwamen op naam van Jeffrey Bok, Marc de Kruys en Ian van Otterlo.

Resultaten

Ter Leede verloor in de voorbereiding slechts twee wedstrijden tegen tweede divisie clubs Kon HFC en Katwijk. De derde tegen derde divisieclub Magreb’90 werd met 0-0 gelijk gespeeld. Van de ander tweede divisie clubs Rijnsburgse Boys en De Dijk werd overtuigend verslagen. Tegen Boshuizen werd dinsdag een goede generale repetitie neergezet. Aanstaande zaterdag staat de KNVB Beker op het programma. De eerste testcase wacht dan voor de formatie van Wisman tegen DHC op sportpark De Roodemolen.

Liesklachten
Toon Zwetsloot deed dinsdagavond een half uurtje mee. De middenvelder had last van een soort verkramping die van zijn lies naar zijn bovenbeen trok. De middenvelder liet zich goed uit masseren en het half uur spelen had hem geen problemen opgeleverd tegen Boshuizen.

Geen risico
Zwetsloot zelf; ‘We hebben geen risico genomen. Ik heb daarom maar een half uur gespeeld. Het was lekker om even te spelen. Voor mezelf was het gelijk een goede test. Ik heb nergens last van gehad. Morgenochtend voel ik vanzelf wel of alles oké is. Donderdag op de training weet ik hoe ik ervoor sta.’

Fundament
De ploeg van Wisman lijkt er klaar voor te zijn. In grote lijnen staat het fundament er. De trainer kan schuiven met zijn team, want die mogelijkheden heeft hij tot zijn beschikking.

Wennen
Zwetsloot: ‘Het was in het begin even wennen met het team. Er zijn toch een aantal spelers vertrokken. Het is een uitstekende groep die bij elkaar is gemixt met de nieuwe spelers. We kunnen het onderling goed met elkaar vinden. Eigenlijk gaat alles wel goed. Als je nu kijkt na een fase voorbereiding, ziet het er behoorlijk uit. We hebben in de voorbereiding goede resultaten neergezet. Zaterdag begint het echt tegen DHC voor de beker. Dan kunnen we zien waar we echt staan. We hebben er met zijn allen veel zin in. Ik ben benieuwd hoe we ons zaterdag gaan presenteren.’

Tekst: Hennie van de Weerd

  • Ter Leede

Geef jouw reactie