Uitslagen

SJC leert snel in derde divisie en klopt Lisse

De veelbesproken derby tussen SJC en FC Lisse is zaterdag geëindigd in een 2-1 overwinning voor de Noordwijkers. Tom Duindam was bij de opening van het nieuwe kunstgrasveld met zijn twee treffers de grote man voor de thuisclub. FC Lisse scoorde via Rowdy van der Putten tegen.

Zonneschijn was er te over op het SJC veld met veel publiek, maar het was een matige derby. Het bleef spannend tot de laatste minuut. De gelijkmaker bleef uit voor FC Lisse omdat keeper Kevin Schelvis attent bleef tot het einde. Beide ploegen troffen elkaar al eerder in de beker toen wonnen de Lissenaren met 0-2.

Bij de competitie uitgave moest FC Lisse het doen zonder o.a. Thierry Monteny en Bas Buimer. De snelle flankspeler Monteny heeft last heeft van zijn hamstring. Bij SJC ontbraken ook een aantal spelers. Met of zonder deze spelers zat er vandaag niet meer in voor FC Lisse. Tom Duindam scoorde eenmaal voor de rust en een keer na de rust en dat bleek voor SJC genoeg. Polak en de zijnen hebben snel geleerd van het bekerduel en het treffen met DOVO en lieten zich niet voor de tweede keer op rij verrassen. Het blijkt dat SJC zich snel weet te herstellen. Ze wonnen van Achilles en nu van FC Lisse en hebben inmiddels zes punten.

Het was afgelopen zaterdag een belangrijke dag voor beide clubs. Aanpikken of aanhaken. Voor SJC werd het voorlopig aanpikken. Polak zijn eerste reactie met een veel betekende glimlach. ‘We hebben laten zien dat we kunnen voetballen. Op de training hebben we daarop geoefend. In de speelwijze hoe we wilde trainen, vielen de goals zoals ze gaarne zouden vallen. De jongens hebben keihard gewerkt en geknokt voor elkaar en dat is zeker een compliment waard. Zie daar het resultaat. FC Lisse moet wel aanvallen en zo komt er ruimte voor ons. Daar hebben de jongens goed gebruik van gemaakt. We hadden het eerder moeten afmaken via de paar grote kansen die we krijgen. Zij zijn niet echt gevaarlijk geweest. We hebben goed gecontroleerd vandaag. Plan A-B-C heeft goed gewerkt. Deze overwinning is fantastisch voor de groep en geeft ons zelfvertrouwen. Hier kan ik mee verder.’

Foto's: Johanna Wever/SJC