KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

'Voetbal gaat nooit uit mijn systeem'

Na het beëindigen van zijn carrière dacht Chedric Seedorf wel even genoeg te hebben van het spelletje. Een toevallige ontmoeting met jeugdvriend Quillermo Edwards in de plaatselijke supermarkt zorgde voor een onverwachtse wending. Op uitnodiging liep de jongste van de drie broers Seedorf een keer mee bij de D2 van FC Almere.

‘Ik vond het na de eerste training meteen fantastisch en dan te bedenken dat ik niet het idee had snel terug te keren in de voetballerij.’ Het is nu ruim 9 jaar geleden en anno 2020 slokt het voetbal weer veel tijd op. Seedorf (37) is sinds de zomer hoofdtrainer van AFC onder 21 en heeft met de Seedorf Talent Development Group een eigen academie voor voetballers van 6 tot en met 21 jaar. Spelers individueel sterker maken en hun eigen identiteit ontwikkelen vormen de rode draad.

Mede door blessures werd er door de middelste van de drie broers Seedorf vroegtijdig afscheid genomen van het profvoetbal en dat leidde tot gemengde gevoelens. Dat het voetbal hem weer zo snel zou trekken, kwam dus onverwachts. ‘Ik was ook nauwelijks bekend met de amateurvoetbalwereld. FC Almere, de club waar ik dus begon, had het op het moment financieel en organisatorisch zwaar. Daar lag dus de nodige uitdaging. Na het eerste seizoen als trainer van FC Almere heb ik samen met een groepje welwillende mensen de club de daaropvolgende 4,5 jaar onder handen genomen en ging ik naast het trainer zijn ook aan de slag als hoofd technische zaken. Zo zijn we begonnen met het opstellen van een nieuw technisch plan en dit vervolgens gaan uitvoeren.’ Seedorf putte daarbij nadrukkelijk uit zijn rugzak vol voetbalbagage. De ambities op het trainersfront groeiden snel en kregen verder gestalte bij de jeugd van ASC Waterwijk waar hij met de C1 en B1 succesvol was. De opleidingen UEFA C- en B werden voltooid en voor de cursus UEFA A heeft Seedorf zich aangemeld. In 2019 volgde een leerzame periode in Kameroen als assistent van broer Clarence en Patrick Kluivert bij het nationale elftal. Vervolgens kwam AFC op zijn pad. ‘Ik wist wel dat ze een goede jeugdopleiding hadden, maar had er niet echt een beeld bij. Het was een fantastisch jaar.

Het volledige artikel is te lezen in de december-editie van 433 Magazine die vrijdag a.s. verschijnt.

  • Chedric Seedorf
  • AFC

Geef jouw reactie