KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Koning van de panna op zijn plek bij Quick Boys

Het verhaal van oud-profvoetballer Jeroen Tesselaar is er één voor een interessant boek. 31 jaar geleden werd hij geboren in Wognum, een klein dorp in West-Friesland. De linkerverdediger van Quick Boys speelde voor een indrukwekkende reeks clubs in binnen- en buitenland. Tijdens het gesprek is het zelfs bijna niet bij te houden. Gelukkig heeft hij een eigen Wikipedia-pagina waarop alle clubs staan vermeld. Spartanen, Hollandia, AZ, Telstar, St. Mirren, Kilmarnock, St. Mirren, De Graafschap, Hapoel Ramat Gan en Hapoel Katamon en nu speelt hij dus bij de blauw-witten uit Katwijk.

In augustus vorig jaar hakte hij voor zichzelf de knoop door om bij Quick Boys te gaan spelen met de wetenschap dat hij er een baan naast moest gaan vinden om rond te komen. ‘Veel Keuken Kampioen Divisieclubs kunnen een voorbeeld namen aan Quick Boys. We hebben een fantastisch complex, veel sponsoren, jeugd en 2.400 leden. Het is hier echt allemaal top geregeld.’ Tesselaar heeft nu weer zijn rust gevonden met zijn gezin in Wognum en inmiddels een ‘echte’ baan bij Mediabureau Mindshare als Media Planner. Naast zijn huidige werk beheert hij nog een eigen website en Instagram-pagina Travelcommunity, met meer dan 117.000 volgers. Maar wat hem vooral kenmerkt is zijn sociale betrokkenheid. Zo doet hij 2 keer in de week vrijwilligerswerk bij een bejaardentehuis. ‘Soms moet je geluk hebben in je carrière om de echte top te halen. Het klinkt misschien raar, maar ik leer nu wel echt wat. Er is meer dan alleen voetbal.’

Beginjaren en AZ
Tesselaar speelde tot zijn twaalfde bij SV Spartanen, de club waar je speelt als je uit Wognum komt. Hij had talent en als zeldzame linkerverdediger werd hij te groot voor de rood-witten. Zijn vader zag dat ook en hij regelde een speciaal verjaardagscadeau: Jeroen mocht een half jaar mee trainen bij HVV Hollandia, waar hij tot de C- junioren speelde. Hij vormde hier samen met Maikel van der Werff, die later speelde voor onder meer Vitesse en PEC Zwolle, het vaste centrale duo. Het bleek een voorbode voor een mooie carrière in het betaalde voetbal in binnen- en buitenland.

Dit artikel van redactrice Sherida Jansen betreft een voorpublicatie. Het volledige artikel is te vinden in de februari-editie van 433 Magazine die dit weekend verschijnt.

Foto: Tesselaar in zijn tijd bij het Schotse Kilmarnock

  • Jeroen Tesselaar
  • Quick Boys

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement