KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Carolina maakt woorden waar en promoveert met DSOV

De 32- jarige multifunctionele Carolina kapt er na drie seizoenen DSOV mee. Het is mooi geweest na jaren op hoog niveau spelen en te eindigen bij zijn club in Vijfhuizen. Carolina speelde o.a. zes seizoenen bij ADO 20. Onder Martin de Groot werd hij met de Heemskerkers kampioen.

De Groot werkte nog bij OFC waar hij met mee ging. Later trainde Carolina onder Imdat IIglu. Een paar jaar geleden gaf Carolina aan dat hij graag wilde promoveren met DSOV dat toen in de derde klasse speelde. Komend seizoen speelt de club onder coach Bart Jansen, die voorlopig nog een jaartje blijft, in de eerste klasse. De 32- jarige technicus zal node gemist worden, maar over opvulling in de selectie heeft Jansen geen klagen.

Hoe het gaat lopen in de eerste klasse is nog de vraag, maar komt tijd, komt raad zullen we maar zeggen. Het is nog de vraag hoe lang Carolina het voetballen zal missen, want hij is een liefhebber van het spelletje. Carolina denkt er voorlopig anders over en stelt het aan de orde: ‘Ik heb het drie jaar lang reuze naar mijn zin gehad bij DSOV. Mijn voorspelling is uitgekomen en daar ging het mij om. Ik vind niet dat ik te vroeg stop met mijn 32 jaar. Mijn keuze staat vast. Ik kies voor mijn gezin. Twee dochters is niet niks en ik geniet daar er met volle teugen van. Ik stop op het juiste moment, want zo sta ik in het leven. Bovendien heb ik een schildersbedrijf waarmee ik het druk heb.

Ik hoop dat mijn twee broers Bianco en Tyrono en de rest ervoor gaan. Ik verwacht eigenlijk en ga wel veel kijken hoe ze het er vanaf brengen. Voor Bart Jansen is het ook mooi dat we kampioen zijn geworden en hoger gaan spelen. Jansen is een goede trainer en blijft altijd rustig, heel belangrijk. Toen ik bij DSOV kwam, heb ik aangegeven dat ik in drie jaar tijd wilde promoveren. Wat dat betreft, is mijn wens uitgekomen. Er zal waarschijnlijk meer publiek komen kijken en dat verdiend deze club ook. Ikzelf hoop op veel derby’s, maar het ligt eraan waar DSOV wordt ingedeeld door de KNVB. Ik ben benieuwd, want er komen wat versterkingen bij. Ik zal het wel horen.’


Tekst: Hennie van de Weerd

  • Joey Carolina
  • DSOV
  • Bart Jansen

Geef jouw reactie