KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Voetbal is hot bij meisjes na succesvol EK

Het succes van de Oranje Leeuwinnen had woensdag zeker een positief effect bij VV Noordwijk. Voor de clinic, die de club in samenwerking met Play2Improve organiseerde, hadden liefst 60 meiden zich aangemeld.

Ze kwamen zeker niet alleen uit Noordwijk, maar ook uit Voorhout, Rijnsburg, Sassenheim en zelf enkelen uit Delfgauw, Heemstede en Zandvoort. Onder leiding van Play2Improve en tien vrijwilligers van Noordwijk kregen de meisjes anderhalf uur via gevarieerde oefenstof de kans om hun vaardigheden te verbeteren. Erg leuk was dat de speelsters van Ajax en ADO Den Haag zich na hun aankomst ook tussen de voetballende meiden begaven.

Na de clinic werd aan de meiden gevraagd wie er ballenmeisje en players escort zouden willen zijn. De animo was groot. De wedstrijden tussen de vrouwen van Ajax en ADO Den Haag, waarvoor veel media-aandacht was, eindigde in 3-0. Halverwege was het al 2-0 voor de Ajacieden door treffers van Marjolijn van den Bighelaar en Ana Romero.

In de tweede helft scoorde Chantal De Ridder de derde Amsterdamse treffer. Europees kampioen Stefanie van der Gragt maakte haar debuut voor Ajax. Bij de wedstrijd waren ongeveer 400 toeschouwers aanwezig.

  • VV Noordwijk
  • Ajax
  • voetbalclinic

Geef jouw reactie