KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Verdonkschot terug bij oude liefde FC Aalsmeer

Als er een trainer is die al een voetbalcarrière achter de rug heeft is het wel de 57- jarige Ted Verdonkschot. Hij voetbalde eerst bij EDO en FC Aalsmeer en in een latere fase in Noordwijk bij de plaatselijke club. Zijn trainers loopbaan is nog imposanter te noemen. Zo haalde hij tussendoor ook nog zijn UEFA A. Vervolgens ging hij aan de slag bij de Haarlem amateurs. Om daarna als assistent aan het werk te gaan bij de profs van Haarlem. Daarna volgde HFC, EDO-en Rijnsburgse Boys. Bij de Uien grossierde Verdonkschot in prijzen.

Na zes jaar vertrok hij naar VV Young Boys. Na een kort verblijf werd HHC Hardenberg zijn volgende succesvolle klus met deze club dwong Verdonkschot promotie af naar de vernieuwde Topklasse. Quick Boys werd zijn volgende uitdaging. Toen volgde Telstar (assistent) en toen de Koninklijke HFC. Ook IJsselmeervogels kwam aan bod en HSV Odin 59. Na Odin’59 vertrok hij naar zijn oude liefde FC Aalsmeer. Bij Aalsmeer neemt hij het stokje over van trainer Jesse Donker. Een loopbaan om u tegen te zeggen. Hoe lang wil Verdonkschot eigenlijk in het vak blijven?

Verdonkschot: ‘Ik heb ik het gewoon naar mijn zin en wil voorlopig nog in het vak blijven. Ik heb een jaarcontract getekend bij Aalsmeer. Het verbeteren en uitbouwen van het elftal kost tijd, dus zal ik waarschijnlijk langer bij de club blijven. Met die gasten lekker bezig zijn met als motto verbeteren. Het wordt nu wel eens tijd dat we weer aan voetballen toekomen en ik hoop dat we corona onder de knie krijgen. Over de selectie ben ik content. In de selectie zitten een aantal jongens die ik al kende en die hebben vooral in de Bollenstreek op een bepaald hoog niveau gevoetbald. Er zitten ook een aantal jonge jongens in de selectie. Dat is ook prettig. Er is zo dus een goede mix.

In juni hebben we een maand getraind onder elkaar. Alleen stond er niets op het spel. We zijn nu in de voorbereiding begonnen en hebben nu een paar keer getraind, maar daar kan je nu nog niets over zeggen. Wel is het een leuke en frisse groep. De jonkies moeten ervaring opdoen. Niveau aantikken anders heeft het geen zin. Er is wel een verschil tussen de tweede divisie en de tweede klasse. Op dit niveau is het een stukje makkelijker, maar ook dan is het aanpoten geblazen. De concurrentie is moordend. Ik heb er geen moeite mee dat ik nu in de tweede klasse werk. Het is een stukje lager, maar alles heeft zijn charme in het voetbal. Ik ken daar een hoop mensen en dat is ook wel prettig. Ik voel mij helemaal niet te goed voor Aalsmeer om daar te gaan werken. Een sabbatical is al helemaal niets voor mij en ook thuiszitten niet. Aalsmeer kwam met een verhaal wat me zeer aansprak, dus dat gaf de doorslag en ook de manier hoe het allemaal bij Aalsmeer is geregeld. Er zijn 40 goede ballen en de jongens zijn allemaal perfect gekleed. Ik hebt daar zelf twee jaar gevoetbald, dus terugkomen is ook zeer leuk. Waar kunnen we Aalsmeer brengen? Dat is de uitdaging. We zien wel hoe het gaat verlopen.’

Tekst: Hennie van de Weerd

  • Ted Verdonkschot
  • FC Aalsmeer

Geef jouw reactie