Uit de regio

JO13-5 SV Hoofddorp laatste finalist 433- toernooi

Wat een feest was het om op maandag 16 oktober onder zomerse omstandigheden (18 graden, red.) deel te kunnen nemen aan het 433 Magazine Toernooi.

De mannen hadden er daardoor extra zin in om een potje te kunnen voetballen. De penalty’s blijven een uitdaging en helaas werden er een groot aantal gemist. Het mocht de pret niet drukken omdat het verschil nog steeds gemaakt kon worden met de doelpunten tijdens de wedstrijden. JO13-5 bleek aan het einde van de avond de sterkste en kwalificeerde zich zo voor de finale op woensdag 1 november. J012-5 eindigde als tweede en de JO 13-6 als derde.

Onder leiding van de uitstekend fluitende scheidsrechter Stefano en vlagger Vince werd afgetrapt voor de wedstrijd JO 12-5 tegen JO 13-5. De 13-5 kwam snel op voorsprong en wist dit door goed combinatievoetbal in de eerste helft af te sluiten met 0-3. In de 2e helft kon door keeper van de JO 12-5 nog een aantal doelpunten worden voorkomen en werd de eindstand 0-5.

Tijdens het tweede duel was het krachtsverschil tussen 13-6 en 12-5 aanzienlijk kleiner. De wedstrijd werd afgesloten met een verrassende eindstand van 3-3. In het slotduel had de 13-5 het in de 1e helft als snel voor elkaar met een aantal mooie doelpunten. In de 2e helft had de 13-6 een paar goede mogelijkheden om iets terug te doen. In eerste instantie uit een vrije trap en nog een aantal kansen na goed te zijn vrijgespeeld. Een tegendoelpunt scoren, lukte echter niet. De eindstand werd zo 6-0.

Na afloop was al snel duidelijk dat de teams het ontzettend naar hun zin hadden gehad en konden terugkijken op een geslaagde avond. Justin 13-5, Keeper Sem van 13-6 en Dean van 12-5 reageerde allemaal enthousiast dat ze mochten meedoen.