KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uitslagen

AFC en Katwijk sluiten af zonder treffers

AFC heeft verzuimd om voorlopig een afstand van 8 punten te nemen op belager Katwijk in de tweede divisie. De topper eindigde met 0-0 onbeslist. De ploeg van Jan Zoutman blijft zo de nummer drie op zes punten.

Voor beide teams was het zaak om zeker niet te verliezen. AFC leed voor het eerst dit seizoen puntverlies in een thuiswedstrijd op Sportpark Goed Genoeg. Het werd van het begin tot eind een spannend treffen. Beide ploegen bleven tot het einde gaan voor de winst. De beste kansen waren voor AFC, maar benut werd er geen. AFC ontsnapte zelf ook een paar keer.

Katwijk startte zonder Robbert Susan, die vorige week twee maal geel pakte en zo rood kreeg. Zijn gemis was zeker voelbaar bij de bezoekers. AFC verzuimde in de tweede helft een grote kans te benutten. Foaud Belarbi toucheerde de lat na een te zacht ingeschoten bal van Raily Ignacio. De Katwijkse topscoorder Marciano Mengerink had zijn dag niet in deze belangrijke wedstrijd.

AFC- coach Uli Landvreugd reageerde positief en de kan de ploeg met een gerust hart de winterstop in vertelde hij na afloop. ‘Alles zat in deze wedstrijd. We zijn er nog lang niet. We krijgen het moeilijk de tweede seizoenshelft en zijn er nog punten te verbeteren. Er zit nog rek in deze groep. We gaan nu even genieten van de eerste seizoenshelft om straks weer aan te treden voor de tweede helft van het seizoen. We gaan eerst het bekeravontuur tegen Willem 2 tegemoet a.s. dinsdag voor de KNVB beker. Ik benen erg benieuwd hoe de jongens zich dan profileren.’

Tekst: Hennie van de Weerd

  • Katwijk
  • AFC

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement