KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Knvb stelt herstart hoogste amateurcompetities uit

De competities in de tweede en derde divisie en hoofdklasse zullen in de maand januari nog niet worden hervat. Dit heeft de KNVB besloten na overleg met de CVTD (Coöperatieve Vereniging Tweede en Derde divisies) en COH (Centraal Orgaan Hoofdklassen).

Het besluit volgt op het verlengen van de huidige coronamaatregelen door het kabinet tot 14 januari. Doordat er na 17.00 uur niet gesport mag worden, kunnen veel teams doordeweeks helemaal niet trainen. De KNVB vindt het hierdoor onverantwoord om dan wel in het weekend wedstrijden te spelen en had om deze reden de competities al stilgelegd.

Nu de avondlockdown nog langer gaan duren, is het voor de verenigingen ook niet mogelijk om de selecties voldoende fit te krijgen voor een herstart van de competities in januari.

Scenario’s uitwerken
De prioriteit ligt bij het uitspelen van de competities, eventueel met een aangepaste opzet van de nacompetitie. Vanwege de inmiddels opgelopen achterstanden, zal de speeldagenkalender aangepast moeten worden. Alle scenario’s worden hiervoor de komende weken uitgewerkt. Het meest gunstige scenario is dat er na 14 januari versoepelingen komen en deze competities in het weekend van 5 en 6 februari weer kunnen worden hervat.

 

  • tweede divisie
  • derde divisie
  • hoofdklasse
  • hervatting competitie

Geef jouw reactie