KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Regionaal selectieteam FC Haarlemmermeer O13 bekend

De deelnemende verenigingen aan het initiatief “Hogerop met vrouwenvoetbal in Haarlemmermeer”, bestaande uit DSOV, SV Hoofddorp, SV Overbos en FC VVC hebben hun eerste gezamenlijke selectieteam bekendgemaakt.

Uit alle MD-teams zijn de 15 beste speelsters geselecteerd die onder de vlag van FC Haarlemmermeer O13, de strijd aangaan met de allerbeste meidenteams O13 uit regio West. Dit zijn teams die te sterk zijn voor de MD hoofdklasse en uitkomen in een jongens D- competitie. Als proef zullen zij dit voorjaar op zondag een eigen competitie spelen, naast de reguliere competitie. Bij gebleken succes kan er volgend jaar, in overleg met de KNVB, besloten worden om een divisie klasse boven de hoofdklasse in te richten voor deze meiden.

“Gezien de doelstelling van “Hogerop met vrouwenvoetbal in Haarlemmermeer”, om het allerbeste voetbal in Haarlemmermeer te bieden, is dit een logische vervolgstap in onze samenwerking,” aldus Natasja Carrera, woordvoerder van de werkgroep en technisch coördinator meisjes/vrouwen FC VVC.

“De selectieprocedure was geen eenvoudige klus,” vertelt Ellen Kilsdonk, hoofd opleidingen meiden SV Overbos en organisator FC HRLMMR O13. “We hebben een voorselectie gemaakt van 30 meiden die bij hun eigen vereniging zijn opgevallen. En hieruit hebben we uit een gezamenlijke training de selectie van 15 gemaakt waarbij door diverse trainers naar het niveau van de meiden alsmede de fysieke belastbaarheid gekeken is.” Het wordt mooi om al deze talentvolle meiden straks gezamenlijk in 1 team te zien spelen,” vult Raymond Verhagen, trainerscoördinator meiden SV Hoofddorp en trainer FC HRLMMR O13 aan.

De selectie en staf van FC HRLMMR O13 is als volgt
Trainer: Raymond Verhagen
Keeperstrainer: Lindsey Boode
Verzorger/fysio: Natasja Carrera
Organisatie: Ellen Kilsdonk
Speelsters: Alyssa Faas, Myrthe de Graaf, Rowanne Hesp, Ciska Houtepen, Celyne Mink, Roos Nolet, Rebecca Reijnders, Valerie Rikumahu, Anouk Slooten, Meike Thoolen, Lisa van Unen, Nayifer Tjepkema Verzijl, Tessa de Waal, Phoebe Wardell en Rosa Zuidam.

Ook de KNVB is blij. “Dit soort initiatieven brengt het vrouwenvoetbal naar een hoger plan,” aldus Aart Korenhoff, TC meiden en vrouwen KNVB. “In de aanloop van het OKT (Olympisch Kwalificatie Toernooi, Rio de Janeiro) en het EK in 2017 in Nederland laat dit soort ontwikkelingen zien dat we grote stappen zetten met vrouwenvoetbal in Nederland.”

De eerste wedstrijden staan al op de agenda. Op zondag 21 februari speelt FC HRLMMR O13 uit tegen DSS O13 en op zondag 6 maart bij SV Overbos tegen SC ’t Gooi O13.

 

 

 

  • Hogerop met vrouwenvoetbal in Haarlemmermeer
  • regionaal selectieteam

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement