KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Van Dongen en Bakker met OranjeLeeuwinnen op jacht naar Olympisch ticket

Eshly Bakker (23) en Merel van Dongen (23), beide in de jeugd actief voor RKSV Pancratius, zijn door bondscoach Arjan van der Laan opgenomen in de selectie voor het Olympisch kwalificatietoernooi. Het ‘OKT’ wordt van 2 tot en met 9 maart plaats in Den Haag en Rotterdam.

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal:
Eshly Bakker (Ajax), Mandy van den Berg (Liverpool), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (PSV), Loes Geurts (Kopparberg / Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (FC Twente), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Claudia van den Heiligenberg (USV Jena), Dominique Janssen (Arsenal), Danique Kerkdijk (FC Twente), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Rosengard), Manon Melis (Seattle Reign FC), Tessel Middag (Ajax), Vivianne Miedema (Bayern Munchen), Shanice van de Sanden (Liverpool), Renée Slegers (FC Linköping), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Sari van Veenendaal (Arsenal) en Kelly Zeeman (Ajax).

Oranje trapt op woensdag 2 maart af tegen de Zwitserse voetbalbalvrouwen. Decor voor de wedstrijd tegen de nummer 20 van de FIFA ranking is het stadion van ADO Den Haag. Zaterdag 5 maart neemt de ploeg van bondscoach Van der Laan het op het Kasteel in Rotterdam op tegen Noorwegen. Het laatste duel met Zweden wordt op woensdag 9 maart tevens in het Sparta-stadion gespeeld. Alleen de winnaar van het Olympisch kwalificatietoernooi plaatst zich voor Rio2016.

Bron/foto: KNVB

  • Pancratius
  • OKT-selectie
  • Oranje Leeuwinnen
  • Merel van Dongen
  • Eshly Bakker

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement