KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Voormalig Pancratiaan Hendriks grijpt haar kans bij ADO

Gwyneth Hendriks maakte afgelopen zomer een opmerkelijke move. De negentienjarige Amsterdamse verliet het Ajax Vrouwen Talententeam voor ADO Den Haag Vrouwen om haar missie spelen in de Eredivisie gestalte te geven. En ja, dat heeft goed uitgepakt. In de eerste seizoenshelft groeide Hendriks, die lange tijd tussen de jongens speelde bij RKSV Pancratius, uit tot een vaste waarde in het team van trainer Sjaak Polak.

‘Het team is echt top niemand voelt zich beter dan een ander en zowel op als buiten het veld kunnen we het goed met elkaar vinden. Ik heb het idee dat ik hier al veel langer speel. ADO Den Haag heeft mijn carrière zeker een flinke boost gegeven’ vertelt de achttienjarige Hendriks op enthousiaste wijze.

‘Ook het trainingskamp in Portugal is heerlijk geweest en heeft ons nog dichter bij elkaar gebracht. Dat moet zich gaan uitbetalen in de resultaten. Het halen van de kampioenspoule is nu het belangrijkste en ik vind ook dat we dat gezien ons spel verdienen. We hebben echter een paar duels onnodig punten verspeeld, waardoor we er nog flink moeten knokken om het te halen. Daarnaast is er ook nog de beker. Die willen we graag pakken.’

Het volledige artikel is te lezen in de eerste editie van 433 Magazine in 2020 die vanaf 21 februari verspreid wordt bij alle clubs in de regio en de andere verspreidingspunten.

  • Gwyneth Hendriks
  • ADO Den Haag Vrouwen
  • Pancratius

Geef jouw reactie