Uit de regio

Zwanenburg legt het af in finale nacompetitie

VV Zwanenburg heeft het felbegeerde ticket voor de derde klasse (nog) niet weten te bemachtigen. In de finale van de nacompetitie struikelde de ploeg van Mehmet Simsek in eigen huis over IVV (2-3). Als hele schrale troost wacht nu donderdag a.s. nog een nieuwe kans tegen Waterwijk uit Almere, aanvang 20.00 uur.

Zwanenburg kende tegen IVV een zeer beroerde start, maar het herpakte zich snel. Tim Hollander scoorde al in de vijfde minuut de gelijkmaker. De thuisclub kwam via Nick de Graaf zelfs op voorsprong. Kort na rust keerde de wedstrijd via twee snelle doelpunten van IVV volledig en deze klap kwam Zwanenburg niet meer te boven.

Een enorme domper voor Zwanenburg dus, dat eerder al de titel op de valreep verspeelde aan HBC. Donderdag moet blijken hoe sterk het team mentaal is. Via derdeklasser Waterwijk, dat het vanaf de stip aflegde tegen UVV, moet Zwanenburg alsnog zien toe te slaan. Bij verlies wacht nog een allerlaatste kans op zondag tegen de verliezer van Bergen - Dynamo.