KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Roemrijke voetbalclub EDO wil hockeytak

HFC EDO wil een hockeyafdeling oprichten en op termijn met een aantal teams gaan deelnemen aan de competitie van de hockeybond KNHB. Daartoe zal aan het einde van dit jaar een verzoek worden gedaan, om door de KNHB met ingang van het seizoen 2020-2021 toe te worden gelaten als kandidaat lid, onder de voorlopige naam HFC EDO (Hockey Football Club).

Een andere voorwaarde om het plan te kunnen realiseren, is de medewerking van de gemeente Haarlem om tot de aanleg van kunstgrasvelden te komen. Hockey op natuurgras wordt in Nederland nog slechts zelden gespeeld.

EDO wil met de komst van hockey niet alleen tot een gewenste uitbreiding van het aantal leden komen, maar ook de diversiteit van de vereniging vergroten door meisjes en dames aan zich te binden. De club wil zich bovendien nadrukkelijk aanbieden als een trefpunt voor de eigen buurt. Bijkomend voordeel voor de vereniging is dat met hockey het sportaanbod op het Noordersportpark wordt uitgebreid. Bovendien helpt de oprichting van een nieuwe hockeyclub in het verminderen van het gebrek aan capaciteit in de regio. Zoals vrijwel overal in Nederland – vooral in en om de grotere steden – is hockey al jaren een groeisport. Bij steeds meer clubs zijn er wachtlijsten bij de (jongste) jeugd, waardoor kinderen moeten worden teleurgesteld. Ook kampen veel clubs met een tekort aan velden met verlichting, om voor al hun teams trainingen te kunnen faciliteren. Soms moet zelfs voor wedstrijden worden uitgeweken naar clubs verderop. Ook hierin kan en wil EDO een rol spelen.

EDO beschikt over ruimschoots voldoende draagvlak binnen de vereniging om het plan nu te gaan realiseren. En hoe begin je zo iets? Door de sticks ter hand te nemen en de bal aan het rollen te brengen. Dat gebeurt in eerste instantie door te gaan trainen met jongens en meisjes, onder leiding van gediplomeerde trainers.

De planning is om eind oktober met de eerste trainingen te starten. Deze training is bedoeld voor meisjes en jongens van de basisschool, groep 3 tot en met 8. Maar uiteraard zijn ook de andere leeftijdscategorieën welkom. Bij gebrek aan kunstgras zullen de trainingen vooralsnog plaatsvinden op natuurgras. Wel overweegt EDO om hulp te vragen aan andere clubs in de regio, om daar bijvoorbeeld op zondagochtend op kunstgras te mogen trainen en zo mogelijk de eerste oefenwedstrijdjes te spelen. Op deze wijze zal de hockeyclub in oprichting gedurende het lopende seizoen steeds meer gestalte krijgen.

Bron: EDO

 

  • HFC EDO

Geef jouw reactie