KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Drie generaties Van Kampen helemaal thuis bij BSM

Jaap van Kampen, Martijn van Kampen en Nout van Kampen vormen drie generaties Van Kampen die stuk voor stuk nauw betrokken zijn bij sportvereniging BSM uit Bennebroek. Jaap (vader van Martijn en opa van Nout), is zelfs al meer dan zestig (!) jaar lid van de club. Hij begon als voetballend lid bij de jeugd, groeide door tot het eerste selectie elftal en speelde daarna als veteraan. ‘Ik voetbal hier al van kinds af aan, ik ben een geboren en getogen Bennebroeker’, zegt Jaap.

En zo vader, zo zoon, want ook bij Martijn van Kampen (zoon van Jaap en vader van Nout) is BSM er met de paplepel ingegoten. ‘Ik heb jaren in het eerste elftal gespeeld waar ik een grote vriendengroep aan heb overgehouden. Na al die jaren zien we elkaar nog steeds regelmatig. We gaan morgen zelfs met z’n alle op wintersport. Ook vormen wij momenteel de jeugdcommissie van de club’, vertelt Martijn. Nadat Jaap op latere leeftijd is gestopt met voetballen heeft hij verschillende vrijwilligerstaken bij de vereniging op zich genomen. Zijn ‘carrière’ heeft bestaan uit jeugdleider, jeugdtrainer, penningmeester en voorzitter van afdeling voetbal. ‘En nu loop ik hier bijna iedere dag rond om de horecataken te voldoen. Ik maak schoon, vul drinken aan en koop producten in. En het belangrijkste: de frikandellen en kroketten moeten in de frituur!’ Op donderdagavond gaan de meeste kannen bier en frituursnacks over de toonbank, want dan hebben de meeste voetbalteams training.

Omdat de jeugdcommissie één grote vriendengroep is, voelen de vergaderingen voor Martijn niet als een last, maar eerder als een gezellige borrel waar óók belangrijke dingen over de club worden besproken. ‘Wij hebben nu het doel gesteld om de jeugdafdeling naar een hoger voetbalniveau te brengen. We zijn nu bezig om elk voetbalteam gediplomeerde trainers te geven.’ Martijns zoon, Nout, heeft daar op zijn beurt weer profijt van. Hij speelt in het team Jongens Onder 14-1 en merkt écht verschil qua voetbalniveau sinds hij een nieuwe trainer heeft. ‘Pas op wat je zegt hè!’, grapt Martijn die het team van zijn zoon voorheen trainde.

De Bennebroekse Sportvereniging is opgericht in 1923 als voetbalvereniging, maar in 1979 is de vereniging omgegaan in een omnivereniging, waarin behalve voetbal ook plaats is voor honkbal, biljart, handbal, badminton en eventueel nog andere sporten. Momenteel telt de vereniging twee hoofdafdelingen: voetbal en biljart. De familie Van Kampen houdt zich bezig met de voetbaltak.

Het volledige artikel van redactrice Nikola van Krieken is te lezen in de maart-editie van 433 Magazine

  • BSM
  • familie Van Kampen
  • Bennebroek

Geef jouw reactie