KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Ter Leede in slotminuten naast Smitshoek

Ter Leede heeft de koppositie over gedaan aan Achilles Veen. De ploeg van Henk Wisman speelde met 2-2 gelijk tegen Smitshoek. Achilles Veen dat won van Ajax staat nu bovenaan met een punt voorsprong. De andere concurrent Noordwijk verloor. De schade bleef zo beperkt voor de Sassenheimers.

Smitshoek is voor Ter Leede een lastige tegenstander zo blijkt wel uit de laatste drie competitiewedstrijden. Twee maal werd er verloren en er werd eenmaal gelijk gespeeld. Deze vierde wedstrijd eindigde net als de uitwedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Ter Leede leek een makkelijke middag tegemoet te gaan toen Jeffrey Bok al na een minuut spelen de 1-0 binnenschoot. Het leek een kwestie van tijd dat de 2-0 zou gaan vallen, want het eerste kwartier was het Ter Leede wat de klok sloeg. Smitshoek had echter een ander scenario in gedachten.

Vervolg
Ter Leede kwam niet toe aan een tweede doelpunt. Dat had het een stuk makkelijker gemaakt voor de equipe van Wisman. Het spel werd slordiger en dat werd goed opgepikt door Smitshoek dat veel combinaties van Ter Leede in een vroeg stadium kon afbreken. In een van de tegen aanvallen kwam de ploeg van Raymond Frehe rond het half uur op gelijke hoogte toen Alex Rekondie snoeihard de gelijkmaker binnenschoot 1-1. Een fikse tegenvaller die de ploeg van Wisman met moeite te boven kwam .

Ter Leede begon stukken beter aan de tweede helft. Met veel druk en een hoger tempo werd Smitshoek naar achteren gedrukt. Maar inzetten van Mitchell Kappenberg, Wouter Ammerlaan en Mark de Kruys gingen net naast of over. Bovendien keepte Smitshoek keeper Mike van de Wijngaart een wereld partij en hield zijn ploeg op de been. Ter Leede had weinig te vrezen. Maar rond de 82e minuut ging het toch mis. Geklungel achterin werd professioneel afgestraft door Thijs Oomsen (1-2). Met man en macht ging Ter Leede op zoek naar de 2-2. Die kwam er twee minuten voor tijd. Ammerlaan scoorde uit een na een handsbal toegekende strafschop de 2-2.

Siali
Volgende week kan Wisman weer beschikken over Ousamma Siali. De tweebenige middenvelder zit een schorsing uit van zes weken. Vandaag was Siali toeschouwer bij de wedstrijd. Siali is blij dat hij volgende week weer kan gaan aansluiten bij de groep als de kraker tegen Noordwijk wacht. Siali: ‘Ja heel blij kan ik je zeggen. Zes weken is lang. Ik heb de knop op nul gezet en heb goed getraind om topfit te blijven. Soms had ik het daar moeilijk mee. Je traint hard, maar je mist de spanning naar de wedstrijd toe. Het waren lange weken, maar eindelijk kan ik weer naar een wedstrijd toeleven. Vandaag heb ik regelmatig gedacht van ik wou dat ik erin mag. Je staat machteloos aan de kant, want je kunt niets doen. Vandaag was het de eerste helft slap. De tweede helft spelen we beter, maar we komen we wel achter. De ploeg toonde veerkracht en pakte zo toch een punt. Op basis van de tweede helft was dat terecht.’

Tekst: Hennie van de Weerd

 

 

  • Ter Leede

Geef jouw reactie