KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Touzani en de KNVB promoten straatvoetbal

De KNVB en Soufiane Touzani slaan de handen ineen om meer kinderen op straat te laten voetballen en in beweging te krijgen. De KNVB zet zich al tien jaar in voor het straatvoetbal in Nederland, om zo voor nog meer spelplezier bij de jeugd te zorgen.
Touzani voetbalt al sinds jonge leeftijd op hoog niveau en staat vanaf zijn achttiende als ‘professioneel’ straatvoetballer bekend. Met zijn YouTube-kanaal enthousiasmeert hij wekelijks honderdduizenden kinderen met toffe trucjes en inspirerende voetbalplekken.

Het jaarlijkse hoogtepunt van het KNVB Straatvoetbal zijn de NK 4x4 finales. Dit is een hele dag vol straatvoetbal waarin skills, panna’s, akka’s en goals centraal staan. Dit jaar wordt de Jaarbeurs in Utrecht op zaterdag 7 juli weer omgetoverd tot het epicentrum voor alle baltovenaars van 10 tot en met 15 jaar in Nederland.

Leuke acties
In aanloop naar dit NK straatvoetbal hebben de KNVB en Touzani een aantal leuke acties bedacht om kinderen enthousiast te krijgen voor het straatvoetbal en om talenten te vragen zich in te schrijven voor het NK. Eén van de acties is dat Touzani en zijn straatvoetbalteam Los Barrenderos bij een aantal gemeenten langsgaat voor een voetbalshow. Deze gemeenten hebben zich vooraf aangemeld bij de KNVB voor een materialenpakket met ballen, hesjes en boarding.

Een tweede actie is een YouTube-serie op het ING Only Football kanaal. Touzani gaat in deze achtdelige serie op zoek naar straatvoetbaltalent én de tofste pleintjes van Nederland! Gemotiveerde kinderen kunnen Touzani en zijn dreamteam op bezoek krijgen.

Met de hashtag #tofstepleintje kunnen zij via socials Touzani oproepen eens bij hun lokale plein op bezoek te komen. Uit alle inzendingen selecteert Touzani zes pleintjes om uiteindelijk na een dagje de sfeer geproefd te hebben een definitieve winnaar te bepalen.
Bron: KNVB

  • Soufian Touzani
  • straatvoetbal
  • KNVB

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement