KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Katwijk moet titelfeest weer uitstellen

De titelrace in de tweede divisie krijgt komende zaterdag een geweldige apotheose. Katwijk en Kozakken Boys maken dan in een onderling duel in Werkendam uit wie de beste amateurclub van Nederland wordt. Katwijk, dat al geruime tijd de ranglijst aanvoert, heeft aan een punt voldoende. Voor de gastheer telt alleen winst.

Op de voorlaatste speeldag verzuimde de ploeg van trainer Jack van den Berg op een volgepakt de Krom de titel veilig te stellen. Koninklijke HFC, dat recent Kozakken Boys ook al klopte, weigerde aan een feestje mee te werken en won met 1-2. Op de snelle openingstreffer van clubtopscorer Marciano Mengerink volgde direct een antwoord van de Haarlemmers. Kevin Sterling profiteerde van geschutter in de achterhoede. Een 1-1 tussenstand na tien minuten was het gevolg. Franklin Lewis zette de bezoekers na rust zelfs op een 1-2 voorsprong. Mede door een wereldredding van keeper Tom Boks op een inzet van Paul de Lange hield de Koninklijke HFC stand. Een zege had achteraf voldoende geweest voor Katwijk, want Kozakken Boys kwam in Amsterdam tegen AFC niet verder dan 1-1.

Onderin lukt het FC Lisse niet om een betere uitgangspositie voor de slotdag te creëren. De ploeg van trainer Robbert de Ruiter blijft door de 1-0 nederlaag tegen HHC Hardenberg vijftiende. Een positief resultaat thuis tegen Jong Sparta is nu noodzakelijk om uitzicht te houden om overwerk in de tweede divisie te voorkomen. FC Lisse moet 1 punt zien goed te maken op FC Lienden of De Treffers. Dat wordt niet eenvoudig omdat beide concurrenten een tegenstander treffen die al zeker is van degradatie.

 

  • Katwijk
  • Koninklijke HFC
  • FC Lisse

Geef jouw reactie