KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Geslaagde keeperstrainerscursus bij Hillegom

SV Hillegom organiseerde recent op sportpark de Zanderij een basiscursus keeperstrainer onder leiding van de ervaren Maarten Arts. Er waren 15 deelnemers aan deze cursus bij SV Hillegom, waarvan 7 van de club.

Maarten Arts is momenteel trainer van profkeepers bij Royal Union Sint-Gillis in Brussel. Artis was als doelman actief in de hoofdklasse en is als keeperstrainer werkzaam geweest in binnen- en buitenland bij clubs als NEC, Fortuna Sittard, FC Utrecht, Umm Salal (Qatar), Lierse SK (België) en bij het nationale elftal van Saoedi-Arabië. Hij heeft onder andere samengewerkt met Henk ten Cate, Frank Rijkaard en Hans van Breukelen.

Met medewerking van de keepers senioren- en jeugdselectie van SV Hillegom, liet Arts aan de hand van praktijkvoorbeelden zien waaraan een goede keeperstrainer heden ten dage moet voldoen om keepers beter te kunnen maken. Het waren twee leerzame avonden. Het geheel werd begeleid door Herman van Hoek, de keeperstrainer bij SV Hillegom. Hij is niet alleen keeperstrainer van de seniorenselectie van SV Hillegom, maar ook bevlogen coördinator van de keeperstrainers van de jeugd van SV.

  • SV Hillegom
  • Maarten Aarts

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement