KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Kagia slaat met Ras nieuwe weg in

Na een drietal trainingen volgde afgelopen zaterdag de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen voor VV Kagia. De zaterdag derdeklasser uit Lisserbroek klopte Floreant met 2-1. Rens Lamboo en Tijs van der Schinkel waren na rust de schutters.

Nieuw bij Kagia is René Ras. De bijna 50- jarige oefenmeester is na vier jaar overgekomen van zondagclub Van Nispen waar hij met heel veel plezier heeft gewerkt. Het werd voor Ras tijd voor iets anders en de keuze viel op Kagia. De oud- voetballer speelde o.a. bij FC Lisse en was moeilijk te passeren. Je kwam hem herhaaldelijk tegen. Incasseren en uitdelen en goed voetbal spelen, dat was Ras. Er waren genoeg gegadigden, maar Kagia koos voor routinier Ras. Opvallend detail: Ras heeft maar liefst vier dochters. Hij grapte nog dat hij thuis niets te vertellen heeft met al het vrouwelijk schoon. ‘Daarom trekt het voetbal zo aan’, zei hij met een brede glimlach op zijn gezicht. Zonder dollen en terug komend op het voetbal heeft Ras het nu al na zijn zin bij zijn nieuwe club. Alleen al het complex van Kagia, wat te vergelijken is met dat van Van Nispen, was voor hem een lekkere binnenkomer.

‘Vanaf dat ik bij Kagia binnen stapte, had ik gelijk een goed gevoel. Bij voetbalclub Van Nispen heb ik zeer prettig gewerkt, kan ik je zeggen. Nu wacht er een andere uitdaging na 4 jaar en dat is Kagia. Ik ben ook toe aan een nieuw avontuur. Ik beschik over een brede groep en zijn er een aantal spelers bijgekomen. We beschikken over een uitstekende selectie, die uit een mengelmoes van jongere en oudere spelers bestaat. Dat staat er goed op. Of er dubbele plaatsen ontstaan, moet ik nog ondervinden. Daarvoor is nu nog te vroeg. Dat komt vanzelf wel bovendrijven. We zijn net een paar weken bezig. Op de trainingen doen de jongens hun stinkende best en ze hebben er veel zin in. Ik heb geen idee hoe sterk de competitie is waarin we zitten. Ik hoorde iets over Stormvogels, die eerst oud-hoofdklasser was dat eerst op zondag speelde en nu naar de zaterdag is verhuisd. Het schijnt een goed team te zijn. Voor de rest zie ik het wel. Nu naar de zaterdag i.p.v. de zondag dat is weer andere koek voor mij. Ik kan nu nog genoeg testen wat ons het beste ligt. Ik wil iedereen zien spelen zowel bij het eerste als het tweede zodat we met de technische staf alles goed kunnen afwegen. Ik krijg in ieder geval zo een goed beeld. Met werken en techniek kun je ver komen. Ik hoop op een goed seizoen met Kagia en het bestuur. De supporters proberen wij altijd te vermaken met goed spel.’

Tekst: Hennie van de Weerd

  • VV Kagia
  • René Ras

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement